Bøger / skønlitteratur / roman

Den underjordiske jernbane


Beskrivelse


Den unge slave Cora vokser op på en bomuldsplantage i Georgia under umenneskelige forhold og et dobbeltpres som udstødt blandt sine egne. Cora overtales af slaven Caesar til at flygte og opsøge "den underjordiske jernbane".

Anmeldelser (11)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2017

af

af

Helle Winther Olsen

d. 15. maj 2017

Enestående roman om slaveriet i Sydstaterne, der følger den unge Cora fra hun stikker af fra en umenneskelig tilværelse som bomuldsslave til et skræmmende liv på evig flugt fra slavejægere. Et "must read" for alle unge og voksne der kan bevæges af en fremragende fortælling.

Prisbelønnet roman om den unge slave Cora der vokser op på Randalls bomuldsplantage i Georgia under umenneskelige forhold og et dobbeltpres som udstødt blandt sine egne. Hendes mor Mabel forlod hende for år tilbage, da det lykkedes hende at flygte fra plantagen uden nogensinde at blive fundet igen trods ihærdige anstrengelser fra slavejægeren Ridgeway. Cora overtales af slaven Caesar til at flygte og opsøge den underjordiske jernbane, som under dramatiske forhold bringer dem til South Carolina; senere må Cora flygte alene til andre slavestater i et stadigt forsøg på at finde friheden nordpå med hjælp fra et hemmeligt netværk og underjordiske spor og togvogne.

En brutal periode i Amerikas historie skildres på en måde, der fuldkommen tager pusten fra læseren. Den overvælder med detaljer og indsigt i de historiske forhold, samtidig med at den beriger os med et bevægende nøgternt indblik i slavernes liv og skæbne. En nyklassiker om slavernes Syden.

Den sidste flugtRødder. Bind 1Onkel Toms hytte skildrer også undergrundsnetværket der hjælper slaverne. Mange vil desuden have læst klassikerne Rødder og Onkel Toms hytte (Ved Jørgen Larsen) om slavernes forholdDen sidste flugt skildrer også undergrundsnetværket der hjælper slaverne. Mange vil desuden have læst klassikerne Rødder og Onkel Toms hytte (Ved Jørgen Larsen) om slavernes forholdDen sidste flugt skildrer også undergrundsnetværket der hjælper slaverne. Mange vil desuden have læst klassikerne Rødder og (Ved Jørgen Larsen) om slavernes forhold.


litteratursiden.dk

d. 2. aug. 2017

af

af

Hanne Guldhammer Møller

d. 2. aug. 2017

Barmhjertighed er essensen af denne tankevækkende fortælling. Den eneste tilstand der kan aktivere et menneske til at hjælpe et andet uanset omkostningerne. Vi har læst historien om slavernes forfærde...


litteratursiden.dk

d. 9. juni 2017

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 9. juni 2017

Der er skrevet meget om slaveriets grusomme historie, men sjældent så litterært vellykket og medrivende som i denne roman. I sin prisvindende roman kombinerer Colson Whitehead på original og overbevis...


Berlingske tidende

d. 29. aug. 2017

af

af

Per Krogh Hansen

d. 29. aug. 2017


Kristeligt dagblad

d. 4. nov. 2017

af

af

Kristine Kabel

d. 4. nov. 2017


Jyllands-posten

d. 11. juli 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 11. juli 2017


Kristeligt dagblad

d. 23. aug. 2017

af

af

Kristine Kabel

d. 23. aug. 2017


Information

d. 10. juni 2017

af

af

Martin Bastkjær

d. 10. juni 2017


Børsen

d. 16. juni 2017

af

af

Line Rasmussen

d. 16. juni 2017