Bøger / faglitteratur / biografier

Den unge Platon og den sande Sokrates


Beskrivelse


En fremstilling af Platons værker set i forhold til hans egen filosofi, samt mødet med Sokrates og hans livssyn.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 7. okt. 2016

Filosofisk historisk værk, der er første del af forfatterens tobindsværk om den klassiske græske filosof Platon, hvor anden del hedder Platon og "Den evige filosofi". For dig som gerne læser om filosofi på akademisk niveau. Opgavebrug fra og med godt gymnasieniveau.

Værket analyserer Platons udvikling som elev af sin læremester Sokrates. Forfatteren gennemgår dialogerne mellem læremester og elev. Preben Lilhav skriver bl.a.:"De ni dialoger lader sig læse som et fortløbende drama mellem discipel og mester...". Værket er i fire dele. Første del hedder "Den kritiske discipel". Anden del har overskriften "Eros og daimonien". Tredje del er "Erotisk efterklang: Fra Charmides til Symposion" og afsluttende del er "Den skjulte Platon". Ny udgave af forfatterens bog Platon og SokratesDen unge Goethe fra 2012. Den nye "opstrammede version" er skrevet af forfatteren "med henblik på at skulle forsvares for den filosofiske doktorgrad." Afhandlingen blev afvist, og bogen indeholder som appendiks den faglige bedømmelse af afhandlingen tilføjet forfatterens egne kommentarer. Preben Lilhav har fx også skrevet Den unge GoetheVærket analyserer Platons udvikling som elev af sin læremester Sokrates. Forfatteren gennemgår dialogerne mellem læremester og elev. Preben Lilhav skriver bl.a.:"De ni dialoger lader sig læse som et fortløbende drama mellem discipel og mester...". Værket er i fire dele. Første del hedder "Den kritiske discipel". Anden del har overskriften "Eros og daimonien". Tredje del er "Erotisk efterklang: Fra Charmides til Symposion" og afsluttende del er "Den skjulte Platon". Ny udgave af forfatterens bog Platon og Sokrates fra 2012. Den nye "opstrammede version" er skrevet af forfatteren "med henblik på at skulle forsvares for den filosofiske doktorgrad." Afhandlingen blev afvist, og bogen indeholder som appendiks den faglige bedømmelse af afhandlingen tilføjet forfatterens egne kommentarer. Preben Lilhav har fx også skrevet .

Lilhav formidler entusiastisk svært tilgængeligt stof, der kræver at du som interesseret læser tager dig rigtig god tid og finder rum til selv at reflektere.

En letlæst ikke akademisk bog om Platon, Sokrates og Aristoteles er De tre vise mænd.


Logos

2017, nr. 1

af

af

Ivar Gjørup

2017, nr. 1