Bøger / skønlitteratur / roman

Den urolige mand


Beskrivelse


En politisk koldkrigs- og nutidskrimi. Kriminalkommissær Wallander nærmer sig pensionen og gør personlig status over sit liv og det svenske samfund. Samtidig opklarer han, hvorfor først datteren Lindas svigerfar og måneder senere også svigermoren forsvinder sporløst.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2009

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 2. nov. 2009

Krimilæsere bredt og Mankells store læserskare i særdeleshed vil være afhængige af også at få dette afsluttende kapitel om Kurt Wallander med, og de vil blive rigtigt godt underholdt.

Mankell er velkendt og elsket, og det samme er hans hovedperson i indtil nu 9 romaner og en novellesamling (foruden en række film). Her følger den sidste i serien, og det er en speciel oplevelse. Dels gør Wallander status over sit liv og virke samtidig med, at der tegnes et portræt af den svenske samfundsudvikling, og dels er der tale om et anderledes og udvidet krimiplot. Datteren Lindas svigerfar er pensioneret kommandørkaptajn og forsvinder sporløst, og måneder senere forsvinder også svigermoderen. Wallander engagerer sig i sagen som privatperson og kommer langsomt på sporet af en sag med rødder til fremmede nationers ubåde i den svenske skærgård. Form og indhold går op i en højere litterær enhed, og det afslører sig for alvor ved sammenhængende læsning, hvor bogens tone for alvor slår igennem. Wallander er træt og ensom og gør i bogen op med sin fortid og indstiller sig på sin korte fremtid. Sproget og tonen gør sammen med det særlige plot og den spændende afsløring bogen til en af de bedste i serien.

De øvrige 9 bøger om Wallander er nødvendig læsning for at få fuldt udbytte, og bogen/serien er i internatonal særklasse.

En politisk koldkrigs og nutids krimi-thriller med personlig status over et liv og et samfund. Bogen er på alle måder fascinerende læsning og et værdigt punktum for Wallander.


litteratursiden.dk

d. 7. dec. 2009

af

af

Marit Haugaard

d. 7. dec. 2009

Ubåde i skærgården, spionage og uro fylder meget i denne sidste bog om Kurt Wallander, der burde falde til ro med hund og barnebarn i det nye hus på landet. Men gør han det? Kurt Wallander har købt hu...


Sentura [online]

d. 12. jan. 2010

af

af

Tina Charlotte Møller

d. 12. jan. 2010


Politiken

d. 21. nov. 2009

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 21. nov. 2009


Berlingske tidende

d. 27. nov. 2009

af

af

Mette Strømfeldt

d. 27. nov. 2009


Jyllands-posten

d. 12. nov. 2009

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 12. nov. 2009


Politiken

d. 21. nov. 2009

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 21. nov. 2009


Information

d. 26. nov. 2009

af

af

Mette Højbjerg

d. 26. nov. 2009


Børsen

d. 16. nov. 2009

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 16. nov. 2009