Bøger / skønlitteratur / roman

Den usynlige bog


Beskrivelse


Krimi. Saxo Haussmann arbejder på Det Kongelige Bibliotek og står bag udstillingen Den Usynlige Bog. Da åbningen skal fejres, samles 13 inviterede i den gamle kælder. Men pludselig er bogen stjålet og to af deltagerne findes myrdet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2017

af

af

Sanne Mendel

d. 17. okt. 2017

Spændende whodunnit-krimi om manuskriptvaluaren og alenefaren Saxo Haussmann, som ved fejringen af en udstilling på Det Kongelige Bibliotek pludselig er nødsaget til at opklare både tyveriet af en uvurderlig bog og mordene på to af de øvrige deltagere. For læsere som efterspørger ublodige puslespilskrimier.

Saxo Haussmann står bag udstillingen Den Usynlige Bog. Udstillingen rummer, udover den usynlige bog, sjældne bøger om magi og dæmoner. Da færdiggørelsen af udstillingen skal fejres, inviteres 13 mennesker til Det Kongelige Bibliotek. Men da en orkan forårsager strømafbrydelse, fanges deltagerne i en næsten mørklagt kælder fra 1600-tallet. Pludselig findes to af deltagerne myrdet, og Saxo opdager, at den usynlige bog er stjålet. Der er en morder iblandt dem. Det er forfatterens skønlitterære debut.

Der er ikke mange nye krimier på hylderne som minder om Agatha Christies og Maria Langs whodunnit-krimier, som skal opklares bid for bid. "Den usynlige bog" er en puslespilskrimi og kombinationen af historie, magi, bøger og mord er en god kombination. Den er et underholdende alternativ til de mere blodige og dramatiske krimier.

Ønskes andre puslespilskrimier, så går man aldrig galt i byen med Agatha Christie. Hun har skrevet en hel del bøger, og den som minder mest om "Den usynlige bog", må siges at være Der var ti, der var ni -, hvor et antal mennesker isoleres og myrdes en efter en.