Bøger / skønlitteratur til børn / eventyrlige fortællinger

Den utrolige historie om den kæmpestore pære (eller beretningen om, hvordan Jeronimus Bjergstrøm Severin Olsen blev genindsat i sit retmæssige embede som Solbys borgmester til glæde for alle byens indbyggere på nær én)


Beskrivelse


Mitcho og Sebastian får et brev med flaskepost. Borgmesteren i deres by Solby er havnet på Den Mystiske Ø. Med brevet er et frø, som de to planter. Herefter kommer Mitcho og Sebastian på en eventyrlig rejse.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2012

af

af

Ole Laursen

d. 15. mar. 2012

En primær aldersgruppe til denne bog vil være de 4-8-årige børn. Men adskillige udenfor denne alder vil kunne glæde sig over denne forunderlige bog. "Billedbogsroman for børn i alle aldre" som bagsideteksten fortæller. Med sin længde på over 100 sider skal den nok bides over i flere dele.

Hvor skal man begynde en beskrivelse af en så fascinerende billedbog? Bogen indledes med et digt af Alphonse de Lamartine og slår tonen an til en eventyrlig, poetisk og crazy historie. Solby er en by, som ligger ved havet. Dens borgmester - kaldet JB - har været væk i et år, og viceborgmesteren er på nakken af alle indbyggere. Mitcho og Sebastian får flaskepost fra JB og via et frø, som bliver til en kæmpepære, kommer de på en eventyrlig rejse mod Den Mystiske Ø. Crazykomik men også med sine poetiske sider. Tegningerne er vidunderlige! Illustrationerne fra deres havsejlads og på Den Mystiske Ø er meget smukke. Efter nogle år med udgivelser med Mimbo Jimbo for de små er Strid nu tilbage med endnu en fantastisk og forunderlig billedbog for billedbogsbørn i næsten alle aldre.

Jakob Martin Strids bøger og univers er helt hans eget. Hans crazy-komiske historier kan måske minde lidt om Sigurd Barretts historier, men udtrykkene er dog ret forskellige. De vidunderlige tegninger synes at give referencer til tegnere som Ali Mitgutsch og Chris Wormell.

Dette er "Den Store Strid" - Det lange billedbogsformat med en eventyrlig, spændende - og selvfølgelig crazy - historie for børn i alle aldre.


litteratursiden.dk

d. 7. feb. 2013

af

af

Merete Trap

d. 7. feb. 2013

Kombinationen af store farvestrålende tegninger og en dejlig fortælling om en fantasifuld rejse går bare rent ind, og historien fænger fra første side. ’Den kæmpestore pære’ er kongelig underholdning....


Weekendavisen

d. 13. apr. 2012

af

af

Emil Blichfeldt, Helena Blichfeldt

d. 13. apr. 2012


Weekendavisen

d. 30. mar. 2012

af

af

Nanna Goul

d. 30. mar. 2012