Bøger / faglitteratur til børn

Den utrolige historie om Den Kinesiske Mur


Beskrivelse


Man er som læser en hårdtarbejdende bonde. Bonden er så uheldig, at han af kejseren bliver beordret til at rejse mod nord, for at være med til at bygge "Den Kinesiske Mur". Undervejs i historien får bonden råd af eksperter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2019

af

af

Stine Bille

d. 30. okt. 2019

To bøger der omhandler to historiske begivenheder, hvor læseren er hovedperson i fortællingen. I den ene er man med til at opfinde den første flyvemaskine, og i den anden er man med til at bygge "Den Kinesiske Mur". For de 8-12-årige.

"Den utrolige historie om Den Kinesiske Mur" foregår omkring år 215 f.Kr. Man er som læser en hårdtarbejdende bonde. Bonden er så uheldig, at han af kejseren bliver beordret til at rejse mod nord, for at være med til at bygge "Den Kinesiske Mur". Undervejs i historien får bonden råd af eksperter. Det er fx vigtigt at kæmpe for at få meget mad, for holder man sig i live længe nok, kan det være at man bliver forfremmet til hæren. I "Den utrolige historie om den første flyvemaskine" er man også hovedperson. Det er slutningen af 1800-tallet, og man er Orville Wright, som sammen med sin bror går i gang med at bygge en flyvemaskine. Eksperterne har igen gode råd til de to brødre. Vær altid optimistisk, også selv om de første opfindelser ikke lykkes. Det er vigtigt at der er vidner tilstede under flyveturene, ellers tror folk måske ikke på jer.

Der er fuld fart på i disse to historiske fortællinger. Teksterne og illustrationerne indeholder sjove oplysninger om to af verdens utrolige historier. Visse steder virker opslagene lidt rodede, fordi der er så mange oplysninger klemt ind.

I samme serie findes Den utrolige historie om PompejiDen utrolige historie om ninjakrigere og Den utrolige historie om ninjakrigereI samme serie findes Den utrolige historie om Pompeji og .