Bøger / faglitteratur til børn

Den utrolige historie om middelalderborge


Beskrivelse


Du er en bondepige i 1200-tallets England. Pludselig er du fanget på en borg under belejring. Gennem fortællingen gives der råd til at kunne klare de forskellige opgaver samt fortælles om livet i den historiske periode.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2020

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 22. juli 2020

Fire bøger for 8-12 årige om historiske begivenheder, hvor læseren er hovedperson i fortællingen. Så går du med en drøm om at opleve livet som tjenestepige på en gård i middelalderen, som pyramidebygger i Egypten, som ridder eller som opdagelsesrejsende viking, kan drømmen gå i opfyldelse via disse bøger.

Bøgerne formidler faglig viden fortalt via en skønlitterær fortælling og skrevet direkte henvendt til læseren, som får en rolle i bogens historiske univers. Gennem fortællingen gives der råd til at kunne klare de forskellige opgaver samt fortælles om livet i den historiske periode. Teksten og illustrationerne er en blanding af fiktion og historieformidling, som fortælles i en blanding af fakta og humoristiske input med elementer fra tegneseriernes univers.

Det er fire lærerige og især morsomme udgivelser fyldt med humoristiske detaljer og store mængder ironi. Bøger som både gør læseren lidt klogere, sætter tanker i gang og især spreder smil og grin.

Er man vild med disse bøger, vil man også være begejstret for seriens, "den utrolige historie om", øvrige titler. Vil man læse mere om de forskellige emner kan man fx vælge titler som Noget om riddereGåden om pyramider og Gåden om pyramiderEr man vild med disse bøger, vil man også være begejstret for seriens, "den utrolige historie om", øvrige titler. Vil man læse mere om de forskellige emner kan man fx vælge titler som Noget om riddere og .