Bøger / faglitteratur til børn

Den utrolige historie om Pompeji


Beskrivelse


Året er 79 e.Kr., og du er en betroet slave i en romersk by, hvor alt indtil nu har åndet fred og idyl. Men snart skal du opleve den værste katastrofe i dit liv, og du vil aldrig glemme, hvordan det var at bo i Pompeji!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2019

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 30. okt. 2019

Kom med til Japan i året 1550 og lær alt om at blive ninjakriger. Eller tag med til Pompeji, hvor du er pædagogus. Her redder du din familie første gang i år 62 e.Kr. og anden gang hjælper du til under Vesuvs store udbrud i år 79 e. Kr. Selvlæs fra 10 år.

To bøger i serien "Den utrolige historie om". Teksten henvender sig direkte til den unge læser, der inviteres ind i de historiske universer. Hvert opslag er et kapitel med tekst, historiske forklaringer, ordforklaringer, sjove bemærkninger, tekstbobler og farvede illustrationer. Teksten og illustrationerne er en blanding af fiktion og historieformidling. Forfatter, illustrator og tilrettelægger præsenteres på første opslag. Til slut i bogen er der en ordliste med ordforklaringer og stikordsregister. Bogen er oversat fra engelsk.

To bøger om henholdsvis Pompeji og om det at være ninjakriger. På en humoristisk måde formidles historiefortælling. Bøgerne kan bruges som appetitvækkere og inspiration til at søge mere viden om emnerne, da det ikke alene er det faglige indhold, der er i fokus. Her gælder det i første omgang om at vække interessen. Illustrationerne supplerer teksten samtidig med, at de er sjove. Bøgerne vil appellere til mange, og de vil også kunne fungere fint som bladre- og samtalebøger fra 8 år.

Om Pompeji og andre forsvundne byer kan man læse Forsvundne byerNinja. Du kan læse mere om at være ninja i den lidt lettere NinjaOm Pompeji og andre forsvundne byer kan man læse Forsvundne byer. Du kan læse mere om at være ninja i den lidt lettere .