Bøger / faglitteratur

Den venezuelanske revolution


Beskrivelse


I solidaritet med den venezuelanske revolution beskrives den historiske baggrund og de sociale og politiske strømninger, der ledte til at Hugo Chavez i 1998 vandt præsidentvalget, og der gives et oprids af den bolivariske revolutions første ti år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2010

af

af

Sune Hundebøll

d. 8. sep. 2010

Bogen er skrevet ind i en venstrefløjs diskussion om revolutionen i Venezuela. Men den kan læses af alle der søger indsigt i landets nyeste historie. Elever på ungdomsuddannelserne, som arbejder med Venezuela eller Latinamerika kan også have glæde af bogen.

Forfatteren har været aktiv på den danske venstrefløj i en dekade. Siden 2005 har han boet en del i Venezuela, hvor han arbejder som journalist. Bogen er hans debut som bogforfatter. Hugo Chávez blev valgt som Venezuelas præsident i 1998. Han har vundet alle præsidentvalg siden da. Perioden har ført til forbedringer for landets fattigste, budt på et mislykket statskup og sat socialisme og arbejderkontrol på dagsordenen. Det er denne periode, der kaldes den venezuelanske revolution og som er bogens fokus. Bogen rummer referencer til anvendte tekster, en litteraturliste, samt en nyttig liste over forkortelser.

Bogen er udgivet af Hands off Venezuela, en solidaritetskampagne med aktiviteter i over 30 lande. Den er ene af sin art på dansk, mens den venezuelanske revolution er behandlet i flere engelske værker, der er tilgængelige via bibliotek.dk.

Forfatteren besidder stor viden om Venezuela og indsigt i de strømninger, der påvirker landets politik og udvikling. Bogen er skrevet med kærlighed til revolutionen, men er ikke kritikløs.