Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den vingede hest Skar


Beskrivelse


Tom er stadig i Gorgonia. Denne gang skal han redde Epos fra den væmmelige hest Skar.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2010

af

af

Martin W Hansen

d. 3. sep. 2010

Serien er populær blandt vore yngre fantasy-læsere. Kan introduceres for gode læsere fra ca. 9 år. Serien appellerer til målgruppen via dens farvestrålende forsider, og dette bind er heller ingen undtagelse.

Dette er det 14. bind i serien om Monsterjagten og det er 2. bind i seriens 3. cyklus. Der er p.t. skrevet 42 bind på engelsk, så vi skal nok forvente at følge denne serie en tid endnu. Det er som sædvanligt letlæst fantasy - endnu en gang følges den skabelon som seriens første bind skabte. Det er dog i orden, for læsere på dette niveau er glade for de gentagelser, som gør læsningen lettere. Vor helt Tom er endnu en gang i den onde troldmand Malvels rige, Gorgonia. Denne gang for at redde fuglen Epos mod den væmmelige pegasus, Skar. Som med seriens øvrige bind er den eventyrlige færd rigt illustreret. Sproget er letlæst, og nemt at gå til for den usikre læser, der har fulgt serien hidtil.

Målgruppen vil være de der har afsluttet Ottesens Drageherren og som næsten vil være klar til at læse Emily Roddas Deltora-serier.

Endnu et bind i serien, der ikke adskiller sig i nogen nævneværdig grad fra seriens øvrige. Kan anbefales til de yngste fantasy læsere.