Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

Den ydmyge amulet


Beskrivelse


Fantasy. Den unge magiker, Josephine Teller, flytter sammen med sin onkel og faster ind i et stort, gammelt og forladt hus i Haselby. Huset rummer en hemmelighed, og det trækker spor til sagen om en forsvunden amulet, Humaran.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2009

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 8. apr. 2009

Fantasyroman for børn fra 11 til 14 år, nok især piger, med magi som tema. Til fritidslæsning, også egnet til højtlæsning for børn fra 8 år.

Denne bog er den første af tre om Humaran-amuletten. Historien i dette bind fortælles i tre dele. Første dels konstruktion er meget præcis og sætter rammen fint. Flere etablerede præmisser bruges og udnyttes i resten af bogen, men bedst i tredjedelen. Desværre er bogens anden del lidt præget af mange nye konstruktioner og præmisser der skal præsenteres, men som desværre også præger bogens rytme og spændingskurve. Fortælleformen bruger elementer og stemninger fra de romantiske gotiske gysere. Sproget er fint, nuanceret og dynamisk. Teksten er en fornøjelse at læse rent sprogligt, det meste af romanen igennem. Forfatter ses ikke tidligere udgivet på dansk. God forside, og acceptabel bagsidetekst. Det er en rimelig spændende bog for "bløde" fantasylæsere, nyere læsere i genren kan også være med.

Harry Potter og Artemis Fowl spøger lidt i baggrunden af historien, som inspirationskilde, men når ikke helt de samme højder, på grund af af de mange konstruktioner der ikke altid er på plads rent logisk, men sprogteknisk er der intet at komme efter. Tværtimod.

Dette første bind er rimelig vellykket, og kvalitetsmæssigt er vi pænt over middel. Serien skal nok finde sine læsere blandt bogslugende piger i målgruppen.


Kristeligt dagblad

d. 19. juni 2010

af

af

Sara Nørholm

d. 19. juni 2010


Børn & bøger

Årg. 62, nr. 5 (2009)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 62, nr. 5 (2009)