Bøger / skønlitteratur til børn

Dengang Hr. Skæg startede i skole


Beskrivelse


Billedbog. Hr. Skæg skal starte i skole og er bekymret for, om han er klog nok. Henne i skolen får Hr. Skæg og de andre børn pladser, de lærer en ny sang og skal spise madpakker. Det bliver en god dag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2016

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 23. juni 2016

Hr. Skæg fortæller om dengang han startede i skole, og det var ikke bar skæg. Mest for børn, der skal begynde i skole.

Hr. Skæg skal starte i skole, og først glæder han sig, men så bliver han bekymret. For tænk, hvis han ikke er klog nok. Han kan jo ikke læse, og ikke engang skrive sit eget navn. Henne i skolen møder han sin lærer, de bliver råbt op, lærer en ny sang, og skal spise madpakker. Heldigvis finder Hr. Skæg ud af, at man ikke behøver være klog, når man starter i skole, og det bliver en god dag.

Bogen er sjov, men dog ikke på højde med de andre Hr. Skæg bøger: Den virker ikke helstøbt, det er som om man både vil være sjov og alvorlig, og ikke helt tør være det sidste. Den er også lidt for teksttung, og oplæsningen glider derfor ikke lige så let, som fx i Hr. Skægs ABC. Menneskene i bogen er tegneserielignende figurer og illustrationerne overdriver situationerne, hvilket gør bogen morsom. Hr. Skæg, som barn, har stadig sit skæg, og både Mor og Far Skæg har også skæg. Alt i alt en udmærket bog, der nok skal vække glæde hos små skolestartereHr. Skægs ABCSkæg med bogstaver.

Der er skrevet en del bøger om at starte i skole, men ikke så mange om, hvad der rent faktisk sker på selve skoledagen. To bud på gode bøger, der handler om at være bekymret for at starte i skole er den vidunderlige Garmanns sommerHvor er ballade-Alfons? og klassikeren Hvor er ballade-Alfons?Der er skrevet en del bøger om at starte i skole, men ikke så mange om, hvad der rent faktisk sker på selve skoledagen. To bud på gode bøger, der handler om at være bekymret for at starte i skole er den vidunderlige Garmanns sommer og klassikeren .