Bøger / faglitteratur

Depressioner : er der en naturlig løsning?


Beskrivelse


Råd om sundhed til folk med depressioner, som er forårsaget af f.eks. mangel på lys, forkert ernæring og stress.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2012

af

af

Grethe Lorentzen

d. 30. apr. 2012

En guide for lettere deprimerede og nedtrykte, som vil forsøge at klare sig igennem depressionen ved hjælp af kost- og livsstilsændringer uden medicinering. Læger kan her blive opmærksomme på alternativer til psykofarmaka.

John Buhl er homøopat og naturlæge, og har skrevet flere bøger om sundhed og sygdom med råd om diæter og vitaminer/mineraler. Her gælder en naturlig måde at overvinde depression på, dvs. uden medicinering. Buhl forklarer, hvordan forandringer i kost, livsstil og livsbetingelser kan hjælpe mennesker med depressioner eller depressionslignende symptomer, og giver eksempler på depression forårsaget af mangeltilstande vedr. vitaminer og mineraler. Bogen er en guide til at indkredse ændringer i kost, motion, søvn, livsstil, samt terapi, der kan afhjælpe depression.

1. udg. er et kort tillæg til bogen Hvordan rask. Denne 2. udg. i selvstændig bogform er forsynet med internethenvisninger og kommenterede referencer til forskning. Indeholder desuden flere kapitler. Carsten Vang-Hansens Depressioner - naturlig behandling, 2. udg. 2011, supplerer denne med flere råd om terapibehandlinger.

Guide til mulige fysisk betingede årsager til depression samt forslag til handlemuligheder for de deprimerede. Flere forslag vedr. kost, søvn, motion og terapi kan iværksættes uden lægeråd, mens fx mangeltilstande må dokumenteres i samråd med læge.