Bøger / skønlitteratur / roman

Der brænder en ild


Beskrivelse


Holmegaard Glasværk i 1970'erne - en glasmager rammes af en hjerneskade, og hele familien må forsøge at fortsætte livet med de alvorlige konsekvenser det har; psykisk, socialt og økonomisk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2017

af

af

Iben Jakobsen

d. 5. apr. 2017

En bevægende bog om et lille lukket samfund og de konsekvenser, hjerneskade har for en families sammenhold og de indbyrdes bånd. For fans af skildringer af det ægte liv.

Handlingen udspiller sig i 1978-1993 primært i og omkring Holmegaard Glasværk på Sydsjælland i en form for minikosmos, hvor næsten intet andet eksisterer end de mennesker, der arbejder og lever her. Vi følger i bogen glasmageren Erik, hans kone Hanne og deres 8-årige datter Maja og ser med, da deres familieidyl brydes. Erik rammes af en hjerneskade, og det får alvorlige konsekvenser for dem alle.

Flot autofiktiv debutroman, der nøje beskriver et lille lukket samfund og en families kamp for at forblive en familie. Eriks kamp med hjerneskaden og Hannes hårde tilværelse som hustru og særligt forventningerne om (fra både hende selv og andre), at hun skal fortsætte med at elske en mand, der ikke længere er, som han var. Og ikke mindst Majas forsøg på at forstå, hvordan tilværelsen hænger sammen og hendes håndtering af tabet af sin far - for ham, der vender tilbage fra hospitalet, døber hun dobbeltgængeren. Bogen er velegnet til læsekredse.

Andre bøger om hjerneskade og den måde, det påvirker hverdagen er fx Du forsvinderHul i hovedet og ungdomsbogen Hul i hovedet, samt utallige biografier om emnetAndre bøger om hjerneskade og den måde, det påvirker hverdagen er fx Du forsvinder og ungdomsbogen , samt utallige biografier om emnet.