Bøger / skønlitteratur / roman

Der der


Beskrivelse


Om 12 personer med indianske rødder, hvis liv krydses på fatal vis til den store indianske dansefest, Powwow, i Oakland. Inden da hører vi om den sorg og kærlighed de 12 personer har gennemlevet i deres liv, og som leder op til festen.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juli 2018

af

af

Sanne Mendel

d. 24. juli 2018

Medrivende og dramatisk roman om hvordan moderne indianere lever og overlever i amerikanske storbyer. Om 12 forskellige personer, hvis livsbaner flettes ind i hinanden, og som mødes på dramatisk og voldsom vis til årets Powwow-fest i Oakland. For læsere af refleksive og eftertænksomme romaner.

Vi følger 12 forskellige personer, med indianske rødder, i dagene op til Oaklands store Powwow-fest, kaldet "The Big Oakland Powwow". De 12 personer gør sig hver især klar til at deltage i den store dag. De har hver deres grund til at deltage og ingen ved på forhånd, hvis liv vil ændres for altid efter den store dag. Romanens kapitler skifter imellem personerne og langsomt flettes livsbanerne sammen, og kulminerer i et møde til den store dansefest. Men det bliver et møde med fatale konsekvenser.

Det er forfatterens debutroman, og man kan kun håbe, at der kommer flere romaner fra ham. Romanen er utrolig læseværdig og det er en læseoplevelse ud over det sædvanlige. Som læser er man både underholdt og foruroliget på én og samme gang. Det er en rystende skildring af moderne, amerikanske indianere, en rigtig pageturner, som kryber ind under huden på læseren, og efterlader et varigt indtryk.

Hvis man ønsker at læse andre romaner om indianere og indiansk kultur, så kan romanen Ørnens saga anbefales.


litteratursiden.dk

d. 6. aug. 2018

af

af

Pia Bechmann

d. 6. aug. 2018

Ordene skyder afsted som hårdtslående kugler i Tommy Oranges blændende debutroman om indianerkultur og erindring, som bliver stadig mere diffus i den hvide mands verden. Autenticiteten er mere end hå...


Berlingske tidende

d. 8. sep. 2018

af

af

Thorkil Jacobsen

d. 8. sep. 2018


Politiken

d. 8. dec. 2018

af

af

Alexander Vesterlund

d. 8. dec. 2018


Jyllands-posten

d. 30. dec. 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 30. dec. 2018


Kristeligt dagblad

d. 22. aug. 2018

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 22. aug. 2018


Weekendavisen

d. 3. aug. 2018

af

af

Morten Wilhelm Scholz

d. 3. aug. 2018