Bøger / skønlitteratur / digte

Der er ingen ærlige digte om døde kvinder


Beskrivelse


Kraftfulde og kontroversielle digte om kærlighed, begær, krig, undertrykkelse og vold.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2019

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 6. maj 2019

Kraftfulde og kontroversielle digte om kærlighed, begær, krig, undertrykkelse og vold. For læsere af digte og feministisk litteratur.

Digtsamling med et udvalg af den amerikanske digter, essayist og aktivist Audre Lordes digte udgivet i årene 1973-1993. Digtene kredser om undertrykkelse, vold, magtforhold og kærlighed, fx: "Jeg er fanget i en ørken af rå skudsår/ og et dødt barn slæber sit knuste sorte/ ansigt ud over kanten af min søvn..." Digteren Shadi Angelina Bazeghi har udvalgt og oversat digtene og sørget for, at de nu findes for første gang på dansk. Audre Lorde var i sin levetid en meget berømt forfatter og havde stor betydning for den anden feministiske bølge. Lordes popularitet har i de seneste år været stødt stigende. Bogen afsluttes med et efterord om Lorde, undertrykkelse, søstersolidaritet og oversættelsesvalg skrevet af oversætteren.

Heftige og kraftfulde digte om alle sider af livet; smerte, vrede, kærlighed og magtforhold. Hos Lorde er poesien meget mere end form og indhold. Den er revolutionerende. Hendes digte er lige så aktuelle i dag, som da de blev skrevet.

Shadi Angelina Bazeghi har også oversat en anden stærk kvindestemme til dansk i Kun stemmen bliver tilbageKvinde, hustru, kone, som indeholder persiske Forugh Farrokzads vigtigste tekster. Desuden kan Kvinde, hustru, kone af vest-indiske Tiphanie Yanique anbefales, hvis man er interesseret i at læse flere digte om magtforhold og identitetShadi Angelina Bazeghi har også oversat en anden stærk kvindestemme til dansk i Kun stemmen bliver tilbage, som indeholder persiske Forugh Farrokzads vigtigste tekster. Desuden kan af vest-indiske Tiphanie Yanique anbefales, hvis man er interesseret i at læse flere digte om magtforhold og identitet.


litteratursiden.dk

d. 9. sep. 2019

af

af

Daniel Boysen

d. 9. sep. 2019

Audres Lordes digte syder af vrede og nerve. Digtsamlingen bør læses af mange for sit vigtige historiske indblik og sin fortællende form. ’Der er ingen ærlige digte om døde kvinder’ giver for første ...


Politiken

d. 1. juni 2019

af

af

Benedicte Huang (f. 1991)

d. 1. juni 2019


Information

d. 14. juni 2019

af

af

Mathilde Moestrup

d. 14. juni 2019