Bøger / skønlitteratur til børn / fantastiske fortællinger

Der er ingen ende - altid en ny historie


Beskrivelse


Billedbog med den sidste af de 1001 firkantede historier og med en masse fantasifulde billeder, så man selv kan digte videre på historierne. Der er nemlig ingen ende på dem - der er altid en ny historie.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. sep. 2016

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 28. sep. 2016

Billedbog med den sidste historie i Louis Jensen og Lillian Brøggers serie med 1001 historier og med en masse billeder, så man selv kan digte videre. Fra 5 år og opefter.

Næsten tekstløs (billed-)bog med farvelagte stregtegninger af Lilian Brøgger og Maria Lundén. Tegningerne virker som om de kæder små fortællinger sammen. Forrest i bogens stive omslag er der en lille "rude", som man kan bruge til at komme ind til bogens historier og bagest findes en tilsvarende rude, så man kan komme ud igen. Sidst i bogen findes en én-sides historie af Louis Jensen, der med sin titel "Den et tusinde og første historie" knytter an til hans serie, der begyndte med Hundrede historier i 1992.

Bogens illustrationer består af tableauer i en fabulerende, poetisk, grotesk, til tider surrealistisk og bevidst barnlig stil. De er befolkede med mennesker og dyr i forskellige situationer - fyldt med fantasi og sære indfald. Målet med de 1001 historier er nået med denne ordløse bog. Men der er i virkelighed ingen ende på historierne - læseren digter selv videre inspireret af bogens billeder.

Bogen må opfattes som sidste bind i Louis Jensen og Lilian Brøggers serie, der begyndte i 1992. Der er ikke andre bøger, der ligner serien eller denne afsluttende bog.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 1. dec. 2016

af

af

Bent Rasmussen

d. 1. dec. 2016


Kristeligt dagblad

d. 11. nov. 2016

af

af

Mai Misfeldt

d. 11. nov. 2016


Weekendavisen

d. 30. sep. 2016

af

af

Damian Arguimbau

d. 30. sep. 2016


Information

d. 1. okt. 2016

af

af

René Jean Jensen

d. 1. okt. 2016