Bøger / faglitteratur

Der er også engle : om at være tæt på en kræftsyg


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2011

af

af

Lis Pedersen

d. 17. maj 2011

Denne bog henvender sig tit den, der er usikker på, hvordan man forholder sig over for en kræftsyg - hvad enten det er aktuelt lige nu eller i fremtiden. De, der har set "Sømanden og juristen" (om kræftpatienter på et hospice i Vestjylland) på DR1 her i foråret vil have glæde af bogen.

Bjerre Larsen er journalist og har skrevet om livstemaer i bl. a. Information og Kristeligt Dagblad. Hun har fulgt en kræftpatient, fra han fik diagnosen, til han var død, og hans situation danner på en sober måde baggrund for alle artikler i bogen. Bogen består af artikler fra mennesker, der personligt eller professionelt har kontakt med kræftsyge mennesker. Der er psykoterapeuten, den helbredte kræftpatient, hospitalspræsten, ægtefællen, kræftforskeren, der også er læge, psykologen, den nære ven, sygeplejersken på onkologisk afdeling og sognepræsten, der står for begravelsen. Nogle er kendte i mediebilledet, andre ikke. De skriver alle ud fra den erfaring, netop de har, og man mærker, at oplevelserne har haft stor betydning for dem og deres senere liv.

Den bedst sammenlignelige bog er Blandt løver : om alvorlig sygdom, livsmod og dødsbevidsthed, 2010. Den forholder sig mest til den levende person, ikke så meget om døden og de efterladte.

Det er en meget fin bog, der kommer fint rundt om mange aspekter ved kræftsygdomme og de følger, de får. Den fortjener stor opmærksomhed og formidling.


Kristeligt dagblad

d. 15. apr. 2011

af

af

Birgit Meister

d. 15. apr. 2011


Sygeplejersken

Årg. 111, nr. 16 (2011)

af

af

Jorit Tellervo

Årg. 111, nr. 16 (2011)