Bøger / skønlitteratur / humor

Der er redningsfest under sædet : ny banebrydende viden fra stand up komiker og stand up keramiker


Beskrivelse


Små humoristiske replikker om alt mellem himmel og jord.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 27. sep. 2011

Uhøjtidelig humoristisk bog for grinebidere i alle størrelser. Er guf som mandelgave, også i oktober.

Thomas Wivel, som mange kender fra hans stand-up-shows, fylder her 121 sider med barokke linjer udsat for Wivelsk (van)vid. Bogens sidste 2 sider indeholder opdateret viden om TW, og omslaget fortæller han udstiller collager, og er far til ikke mindre end fire. Der er dømt stilsikker humoristisk afslapning i en samling hurtig humor, hvis teknik er at vende det alt for velkendte på hovedet. Hvor klicheen "det at træde i karakter" besvares med "Er irriterende. Kan folk ikke samle dem op fra fortovet?" Eller hvor Wivel kommenterer "Hummus Sapien" med følgende replik: "Opsigtsvækkende fund af det moderne menneskes oprindelse i Mellemøsten." Der er noget forløsende humoristisk ved, at opdage, hvor tit fx jeg uvilkårligt læser det jeg forventer, hvorefter jeg, bekymrende længe efter, med et fesent høhø opdager der står noget helt andet! I den Wivelske verden er der fx forbud mod at tage sætninger på over 7 cm med ud i nattelivet, "Kun en dråbe frygter ikke havet", og Karl Marx er en "Kommunistisk manifestoriginal". Wivel har bl.a. også skrevet Hallo! : en encyklopædi fra Å til A.

Andre stand-up'ere nu med bøger er fx Gintberg med Dysfunktionel far eller Carstensens Ventetiden er gratis : en stand-up encyklopædi II.

Sjov lille uhøjtidelig bog, der for min skyld gerne må grines højt af på mange biblioteker. Og hvor er så den "redningsfest"?.