Bøger / skønlitteratur / roman

Der er stjerneskud om dagen


Beskrivelse


Michelle har forladt sin utro mand og drikker nu igennem i et sommerhus langt ude på landet. Efterhånden kommer hun til hægterne igen, tager jagttegn, får nye venner og finder et ståsted.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2013

af

af

Lone Krøgh

d. 22. feb. 2013

Michelle har forladt sin mand for at finde sig selv, og Der er stjerneskud om dagen skriver sig således ind i traditionen for romaner om kvinders midtvejskriser. Den er let læst, og mange kvindelige læsere vil givet kunne identificere sig med dele af Michelles liv.

Michelle forlader sin mand, da hun finder ham i seng med sin veninde. Hun flytter ind i et sommerhus langt ude på landet, hvor hun drikker igennem. Efterhånden kommer hun lidt til hægterne og begynder at interessere sig for folk i det lille samfund, ikke mindst den mandlige nabo. Hun beslutter sig for at tage jagttegn og får den vej en del lokale bekendte. Med naboen tager hun til Tyrkiet, hvor hun forelsker sig, og vel hjemme igen og fri af tyrkeren starter hun en udvidet smørrebrødsforretning med en sine nye venner. Midt i det hele dør Michelles gamle mor, så det er et turbulent år, læseren følger hende. Sproget er letflydende og handlingen vidt forgrenet.

Bodil Bredsdorff (f. 1951) har skrevet mange bøger for børn og unge, og dette er hendes første roman for voksne. Kvinder i midtvejskrise findes der mange romaner om. En af de nyeste er Marianne Gades Den tomme stol, 2012, som Der er stjerneskud om dagen kan sammenlignes og anvendes på linje med.

Letløbende og underholdende roman fra den danske provins om en midaldrende kvinde i krise og opbrud. Den er hurtigt læst, dog uden at sætte varige spor. Forsiden udsender lidt diffuse signaler, så aktiv formidling er nødvendig.


Berlingske tidende

d. 4. aug. 2013

af

af

Eva Pohl

d. 4. aug. 2013


Jyllands-posten

d. 2. mar. 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 2. mar. 2013