Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Der findes ikke havfruer


Beskrivelse


Findes der havfruer? Ja! Det er pigen i denne bog sikker på, men hun skal bare lige bevise det for sin søster. Sjov finde-billedbog for børn fra 3-5 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2023

af

af

Marianne Agger

d. 5. maj 2023

Findes der havfruer? Ja! Det er pigen i denne bog sikker på, men hun skal bare lige bevise det for sin søster. Sjov finde-billedbog for børn fra 3-5 år.

Bogens hovedperson, en lille pige, får at vide af sin storesøster, at der ikke findes havfruer. Men det tror den lille pige ikke på, så hun går på jagt efter havfruer for at modbevise sin søster. Hun er nede ved vandet, i parken, i swimmingpoolen, i akvariet, inde i byen, i kajak, på stranden og på æselryg, hvor hun forgæves kigger efter den havfrue, som den vågne læser sikkert kan spotte på de forskellige dobbeltopslag. For havfruen, der er portrætteret på bogens forside, kigger frem fra skjulesteder på de steder, hvor pigen leder. Da pigen og hendes søster til sidst er på bådtur, ser de endelig havfruen vinke til dem. Historien fortælles gennem korte, rimede sætninger. Lucy Rowland og Katy Halford har også lavet Der findes ikke enhjørninger.

Forsidens glimmer og glitter vil vække stor begejstring hos unge havefrue-fans, og de vil ikke blive skuffede, når de åbner bogen. For det er en sød, varm, sjov og fantastisk farverig billedbog med fine rim og skønne tegninger i kendte miljøer, som børn elsker at være i. Sværhedsgraden, i forhold til at finde havfruen, er passende for de mindste billedbogslæsere.

Der findes mange billedbøger om havfruer, men ikke mange hvor man også skal kigge efter havfruer. Men der findes fx Havfrue sjov.