Bøger / skønlitteratur / roman

Der hænger en engel alene i skoven : krimi


Beskrivelse


En seriemorder er løs i Norge og stjerneefterforskeren Mia Krüger planlægger sit eget selvmord. Før Holger Munch, politimand og kæderyger, kan komme til bunds i sagen, må han først få Mia på bedre tanker. Men ligene fortsætter med at dukke op og tiden begynder at løbe ud for "de gode".

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. maj 2014

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 23. maj 2014

Til de mange læsere af de nordiske krimier er her en udgivelse af fin kvalitet. Der er også meget at komme efter for dem, der dyrker den evigt populære seriemorder.

En seriemorder er løs i Norge. Små piger begynder at dukke døde op. Den kæderygende politimand Holger Munch må først få fat i sin gamle stjerneefterforsker, Mia Krüger, før politiet for alvor kan begynde at trevle sagen op. Men hvad er motivet for morderen og hvorfor er både Munch og Krüger vigtige brikker i det store puslespil? Romanen, jeg vil kalde en "seriemorder thriller", er velskrevet og meget underholdende. Der er som sådan intet nyt under krimisolen, men personerne er stærke og plottet veludført. Placerer sig i den bedre ende af den efterhånden meget store mængde af krimier. Samuel Bjørk er et pseudonym for Frode Sander Øien, norsk forfatter og singer/songwriter, med titler som "Speed til frokost" og "Fantastiske Pepsi Love" på sit cv. Der hænger en engel alene i skoven er hans debut som krimiforfatter, og den varsler en krimiserie om makkerparret Munch & Krüger.

Vi er i den nordiske krimitradition og man bør læse Kjetil Trys Lad de små børn komme til mig, der ligeledes omhandler en seriemorder i Oslo og omegn. Ellers vil jeg drage paralleller til filmens verden, hvor seriemorderendelen henleder tankerne på eksempelvis Ondskabens øjne, Kristi legeme og Seven.

Effektiv seriemorder krimi/thriller, der vil ramme en stor målgruppe på folkebibliotekerne.


litteratursiden.dk

d. 17. juli 2014

af

af

Rikke Bødker

d. 17. juli 2014

Små piger forsvinder for senere at blive fundet hængte iført dukketøj. Romanen vil en hel masse, men lever ikke helt op til det, den lover. En pige på seks år findes hængt i en skov. Hun har en gammel...


Politiken

d. 4. juli 2014

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 4. juli 2014