Bøger / faglitteratur

Der kommer flere tog : jernbaneminder fra den nære fortid


Beskrivelse


Beretningen om de danske jernbaner i perioden 1970 til 1990. Læs om nattog, om perioden beskrevet og oplevet af en DSB medarbejder, om privatbaner, om trillebarer og togkiosker, om interrail, om nybyggeri og nye stationer m.m.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2020

af

af

Lars Ovesen

d. 17. jan. 2020

Er du til tog, DSB samt danske togmateriel i perioden 1970-1990? For togentusiaster, men kan også benyttes af opgaveskrivende.

Bogen indledes med et forord samt en indledning, hvorefter der fløjtes til afgang og første kapitel beskriver dampens pension. De følgende mange kapitler beskriver DSB i perioden 1970 til 1990. Læs om nattog, om perioden beskrevet og oplevet af en DSB medarbejder, om privatbaner, om trillebarer og togkiosker, om interrail, om nybyggeri og nye stationer samt meget meget mere. Hele herligheden er illustreret både i form af fotos og i form af diverse tegninger samt plakater, billetter mv.

For togentusiaster er denne bog en sand guldgrube, og for os andre er den også en spændende fortælling om DSBs velmagtsdage. Teksten er velskrevet og velformuleret og man bliver da heller ikke snydt for en anekdote eller to. En spændende bog, der hurtigt sluger et par timer.

For yderligere litteratur af samme skuffe, se evt. På sporet af DanmarkDer kommer tog eller Søeborgs tidligere bog fra 2014: Der kommer togFor yderligere litteratur af samme skuffe, se evt. På sporet af Danmark eller Søeborgs tidligere bog fra 2014: .


Spor og baner

Årg. 9, nr. 49 (2020)

af

af

Ole Gold

Årg. 9, nr. 49 (2020)