Bøger / faglitteratur

Der var et yndigt land : en beretning om truslen mod Danmark


Beskrivelse


Sammenfatning og kritik af den udvikling indvandringspolitikken har skabt.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 7. nov. 2014

Debatbog for politisk interesserede, hvor Mogens Camre, Ole Hasselbalch og Lars Hedegaard sammenfatter deres syn på dansk indvandringspolitik, og giver deres tolkninger af det de ser som trusler fra det multikulturelle.

I debatbogen sammenfattes konsekvenserne af det, forfatterne definerer som en samfundsudvikling skabt af "en uansvarlig indvandringspolitik". Samtidig gives deres definitioner på centrale spørgsmål som "Hvad er islam?", "Hvad er ytringsfrihed" og ligeledes centrale begreber som fremmedhad, racisme og fx brugen af internationale konventioner. De tre giver hver især også deres bud på årsagerne til den udvikling de frygter fx med bogens undertitel: "en beretning om truslen mod Danmark", og redegør for årsager, følgevirkninger og for hvad der bør forandres i deres optik.

De 3 forfattere argumenterer ud fra verden som de ser den, som det hører sig til i en enhver debat. Og som det så også hører sig til kan man så være enig eller uenig, når forfatterne skriver om fx "islamisering og samfundsopløsning". Umiddelbart tror jeg ikke debatbogen overbeviser andre end dem, som i forvejen er politisk enige med forfatterne.

En lignende debatbog er Ole Hasselbalchs Opgøret med indvandringspolitikkenIndvandring og integration. En fagbog er fx Indvandring og integration af Flemming MikkelsenEn lignende debatbog er Ole Hasselbalchs Opgøret med indvandringspolitikken. En fagbog er fx af Flemming Mikkelsen.


Weekendavisen

d. 28. nov. 2014

af

af

Frederik Stjernfelt

d. 28. nov. 2014