Bøger / faglitteratur

Der var ingen, der lyttede


Beskrivelse


Søskendeparret Isobel og Alex oplever som teenagere, at deres far dræber deres mor. De fortæller her familiens historie, om baggrunden for den tragiske begivenhed og om mødet med nogle uforstående sociale myndigheder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2009

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 15. juni 2009

Traumatiske barndomsoplevelser har vi mange læsere til, og når de kommer i serien Virkelighedens verden, er der fortsat garanti for mange og nemme udlån.

Bogens forfattere, et britisk søskendepar, fortæller på skift om deres forfærdelige opvækstvilkår. Den letlæste bog er gribende og elementært spændende. Børnenes mor er lærer, kærlig men underkuet af faren, som er en bimlende gal, alkoholiseret hustyran. Volden eskalerer, og den nu kræftsyge mor bliver slået ihjel. Børnene anbringes i en plejefamilie, der ikke magter opgaven, og efter voldsepisoder, også dér, kommer de to søskende til en institution. Deres tætte bånd og nære sammenhold får bragt dem gennem de mange, strenge prøvelser. Retssagen mod faren skildres ret negativt, og der rejses kraftig kritik mod de sociale myndigheder.

Virkelighedens verden er fuld af grumme barndomsskildringer. Denne skiller sig lidt ud fra flertallet ved den ret skarpe, kritiske vinkel på retssystemet og socialmyndighederne.

Letlæst skildring af to nærtstående søskendes skrækkelige opvækst hos en kærlig mor, der bliver myrdet af den splittergale far, hos en inkompetent plejefamilie og endelig på en institution. Det er dramadokumentarisk underholdning med bid, idet forfatterparret rejser en ret skarp kritik af det engelske rets- og socialvæsen i tilfælde af børnesager som denne.