Bøger / faglitteratur

Derfor er buddhismen sand : videnskaben og filosofien bag meditation og oplysning


Beskrivelse


Om den buddhistiske filosofi, dens verdenssyn samt meditationens rolle og berettigelse i den moderne rationelle verden baseret på fakta og videnskab.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2018

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 8. juni 2018

Giver det buddhistiske syn på verden nogen mening, set i lyset af moderne videnskab? Kom med på en fascinerende rejse, med meditationen som omdrejningspunkt og evolutionspsykologien som pejlemærke. Til den skeptiske, men nysgerrige på buddhisme, mindfulness og meditation.

En indføring i buddhismens tankeverden. Fokus er på de mere materialistiske sider af buddhismen, med hvilket der menes de psykologiske og filosofiske traditioner, altså de dele af buddhismen, der er størst interesse for i vesten. Robert Wright bruger i bogen kulturmarkører fra fx film og eksempler fra evolutionspsykologien, for at lede hen imod en af bogens pointer om, at vi bør opleve os selv som en del af en større fælles bevidsthed. Wright, som vi følger på rejsen mod en, for ham, brugbar version af buddhismen, opfatter sig selv som en sekulær humanist, for hvem meditation giver mening.

Wright gør de buddhistiske idéer krystalklare og relevante for den interesserede, men ikke-religiøst overbeviste. Han udelader næsten alt metafysisk indhold som reinkarnation, karma og transcendens og har skrevet en af de mest interessante bøger, jeg har læst om meditation og buddhistiske principper. Han skriver underholdende, ligefremt og med et stort overskud.

Læsere af fx Tor Nørretranders vil være godt underholdt. En række bøger af Yongey Mingyur fx Visdom med glæde, beskæftiger sig også med vesterlændinges møde med meditation.


Kristeligt dagblad

d. 1. aug. 2018

af

af

Steen Skovsgaard

d. 1. aug. 2018


Nyt aspekt

Årg. 50, nr. 4 (2018)

af

af

Jesper Hollensberg

Årg. 50, nr. 4 (2018)