Bøger / skønlitteratur / roman

Deroute


Beskrivelse


Efter et tumultarisk exit fra Aalborg Politi er Torsten Lange netop startet som efterforskningsleder hos Østjyllands Politi, da han står med en modbydelig sag om et kvindemord i Aarhus Festuge.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2011

af

af

Rikke Bruun

d. 1. mar. 2011

Krimilæsere er der mange af, og de, som holder af en dansk krimi, vil få en god oplevelse her.

En ung pige findes myrdet og voldtaget under festugen i Århus. Kriminalkommissær Torsten T. Lange får sagen som sin første i stillingen som efterforskningsleder hos Østjyllands politi. Opklaringen kommer ikke rigtig nogen steder, før medierne får færten af en sammenhæng med et maleri, som var udstillet under festugen. Samtidig kædes mordet sammen med et mord begået i Aalborg, og endnu et kvindelig findes i en skov ved Århus. Ingen af ofrene har dog tilsyneladende nogen forbindelse. Lange slides hårdt af sagen, og han mister lige så stille sine underordnedes tillid. Noget der får grusomme konsekvenser. Krimien udvikler sig helt efter bogen - dog har slutningen et overraskende grusomt tvist. Kent Langkjær arbejder indenfor psykiatrien, og dette er hans første roman.

Både Inger Wolf og Elsebeth Egholm skriver krimier med udgangspunkt i Århus. Deroute har dog en lidt anden slags hovedperson med mere lidt mere kant, men føjer sig ellers ind i flokken af nye danske krimiforfattere uden at skille sig nævneværdigt ud.

En krimi helt efter bogen, som dog formår at overraske med et grusomt tvist i slutningen. Krimien føjer sig ind i rækken af danske krimier dog uden at skille sig nævneværdigt ud.


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2020

af

af

Jens Rasmussen

d. 5. aug. 2020

Kriminalkommissær Torsten Lange er netop startet hos Østjyllands Politi, da han står med en modbydelig sag om et kvindemord. Til læserne af realistiske danske politikrimier.

Efter et tumultarisk exit fra Aalborg Politi er Torsten Lange netop startet som efterforskningsleder for Victor Enevoldsen og Beate Morild hos Østjyllands Politi. En ung kvinde bliver fundet dræbt og voldtaget i en baggård under Aarhus Festuge. Da flere kvinder findes myrdet, står det klart, at holdet står overfor en seriemorder. Efterhånden som opklaringen trækker ud, mister Enevoldsen tilliden til Torsten Lange og begynder at grave i hans fortid i Aalborg.

Velfungerende politikrimi, hvor der god balance mellem opklaringsarbejdet og relationerne politifolkene imellem. Som læser ved man ikke helt, hvor man har hovedpersonen, og slutningen er overraskende og ret grum. Krimien formår dog ikke helt at flytte sig fra hovedfeltet af danske krimier, men mindre kan også gøre det.

Krimiserien om Ask Hjortheede og Camilla Staal af Thomas Bagger er en anden nyere serie om Østjyllands Politi. "Deroute" fungerer, trods færre virkemidler, bedre.