Bøger / faglitteratur

Design din have med farver


Beskrivelse


Om farvernes rolle i haven. Introduktion til farvelære samt hvordan planter og blomsters farver kan spille med bygninger, mure og møbler og skabe harmoni i haven.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2016

af

af

Lone Krøgh

d. 8. mar. 2016

Inspirerende bog for haveejere om, hvordan man kan bruge farver i sin have, hvad enten man skal i gang med at anlægge have eller ændre i en eksisterende.

Nina Ewald er uddannet fra Danmarks Designskole og har udgivet adskillige bøger om haver og om boligindretning. I denne bog kombinerer hun sin viden om farver og deres betydning med havebrug. Først er der afsnit om farvelære, farvernes egenskaber og psykologi, hvorefter det i tekst og mange billeder bliver vist, hvordan man kan indrette og designe sin have med bevidst brug af farver. Det drejer sig ikke kun om planter og blomster, men også om fx havehuse, mure, stakitter, hække, låger, havemøbler, krukker og belægning. Desuden er der afsnit om, hvordan man kan komponere bede ude fra farvecirklen eller tone-i-tone, der er stemningsbilleder fra årets gang i haven, og der afsluttes med en illustreret oversigt over først gule, så orange, røde, rosa, violette, blå, sorte, brune og hvide blomster.

Flot have- og bladrebog med mange smukke fotografier. Det er en bog, som mange haveejere vil kunne lade sig inspirere af.

Alle generelle havebøger handler også om farver. Af nyere havebøger, der specielt handler om farver, findes den danske nyklassiker Hvilken plante hvorFarver i haven året rundt og den amerikanske Farver i haven året rundtAlle generelle havebøger handler også om farver. Af nyere havebøger, der specielt handler om farver, findes den danske nyklassiker Hvilken plante hvor og den amerikanske .Informationer og udgaver