Bøger / faglitteratur

Design din have


Beskrivelse


Denne havebog gennemgår trin-for-trin, processen at designe en have. Forløbet: lige fra du ser ud over grunden og tænker: "Hvad nu?", til du står med den færdige haveplan. Bogen er til inspiration, med faktuelle tips og praktiske anvisninger. Den indeholder en mængtde instruktive tegninger og mere end 200 inspirerende fotografier fra haver til leg og afslapning for blomsterelskere, entusiaster .. der er vilde med havearbejde ... og til dem der ønsker en have der kan "passe sig selv".

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Knud Weile

2008

En fin vejlednings- og inspirationsbog i den mest grundlæggende af alle havediscipliner, udarbejdelse af haveplaner. Den fulde udnyttelse af bogen kræver en både intellektuel og praktisk indsats af læseren og senere en del arbejde i marken.

De to forfattere er fagligt på hjemmebane, og de fortæller i deres bog om det store arbejde, der ligger bag processen fra spirende idé til haveplan og færdig have. Der vejledes grundigt i det praktiske arbejde ved opmåling og tegnebord. Forskellige haveelementer og stilarter forklares, og læseren oplyses løbende om kilder til supplerende viden som havebesøg, egnet læsestof, hjemmesider og konsultation af fagfolk.

Der findes vist ingen havebøger, der ikke omtaler haveplaner, som grundlaget for al ordentlig haveindretning. Her fokuseres der på det praktiske arbejde med udformningen af den gode haveplan, der tager hensyn til samspillet mellem hus, have og omgivelser. Vejledningen i den praktiske opmåling, planlægning af indholdselementer og selve instruktionen i selve udarbejdelsen af haveplanen mindes jeg ikke at have set bedre, og bogens havebilleder viser eksempler på det nyeste inden for havedesign, hvor der åbnes op for flere farver i bedene og haver med naturlignende beplantninger.

En fornem, velfungerende og veltilrettelagt introduktion til haveindretningens elementer og værktøjer. For alle haveinteresserede, der vil kende til grundlaget bag al god havedesign, både til brug ved nyindretning og ved omlægning af ældre haver.


Berlingske tidende

d. 23. mar. 2008

af

af

Birgit Straarup

d. 23. mar. 2008


Politiken

d. 17. aug. 2008

af

af

Jean Tonnesen

d. 17. aug. 2008


Haven

Årg. 108, nr. 5 (2008)

af

af

Bente Holm

Årg. 108, nr. 5 (2008)


Bogmarkedet

Årg. 154, nr. 8 (2008)

af

af

Hanne Smedegaard

Årg. 154, nr. 8 (2008)