Bøger / faglitteratur / bibliografier

Design - køkkenet


Beskrivelse


Køkkenets design- og kulturhistorie, fra ildstedskøkkenet over det rationelle husmorkøkken til nutidens overdådigt udstyrede samtalekøkkener.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2008

af

af

Lene Kristiansen

d. 28. maj 2008

Primært for fagfolk med interesse i køkkenets historie i design, samfundsmæssig og kulturel sammenhæng. Men også vedkommende for helt "almindelige" køkken- og kulturhistorisk interesserede.

Redaktørerne Lars Dybdal og Ida Engholm, begge med baggrund i kunsthistorie og design, har samlet en række artikler, som både kan stå alene og samlet analyserer og fortæller køkkenets designhistorie, internationalt såvel som i Danmark. Stort set fra de første ildsteder til de store prestigefyldte køkkener, tidens trend foreskriver. De enkelte artikler er skrevet af folk med tilknytning til universiteter og/eller design, og emnerne strækker sig fra det historiske vue, scientific management i "hjemmets fabrik", rekvisitter og beholdere, køkkenmaskiner og køkkenarbejdets myter, maskuline domæner - når mændene tager over, børn, livsstilskøkkenet og det universelle køkken som fremtidens rum. Den designmæssige udvikling relateret til tiden, familiestrukturer, mad"mode", økonomi og boligforhold. Flot layout med mange illustrationer.

Bogen er den første af sin slags.

Køkkenets designmæssige udviklingshistorie set i et kulturhistorisk og samfundsmæssigt lys. I 9 kapitler relaterer de 8 bidragydere sig til indretning, arbejdsfunktioner mv. i forhold til familiestrukturer, mad, økonomi og boligforhold gennem tiden. Målgruppen er andre fagfolk, men bogen er også særdeles læseværdig for dem med kulturhistorisk køkkeninteresse på almindeligt niveau - eller bare køkkener.


Weekendavisen

d. 13. juni 2008

af

af

Pernille Stensgaard

d. 13. juni 2008


Berlingske tidende

d. 8. juni 2008

af

af

Gitte Nielsen

d. 8. juni 2008


Arkitekten

Årg. 110, nr. 10 (2008)

af

af

Mike Rømer

Årg. 110, nr. 10 (2008)Informationer og udgaver