Bøger / skønlitteratur / roman

Désirée


Beskrivelse


I dagbogsform fortæller silkehandlerdatteren fra Marseille om sin brogede ungdom under revolutions- og Napoleonstiden, indtil hendes mand udråbes til svensk konge (Bernadotte) og hun til dronning.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2001

af

af

Winni Thorup

d. 1. okt. 2001

Ny og 8. udgave af klassikeren, som udkom i orginaludgaven 1951 og på dansk i 1952. Jeg har aldrig tidligere læst den, men den er jo slet og ret vidunderlig. Så frisk og ny, som var den skrevet i går. I dagbogsform følger vi den små Désirée, silkehandlerens datter fra Marseille, fra fem år efter Den franske revolution og til hun i 1829 krones som Sveriges dronning. Der er en stor spændvidde over historien. Historisk set spænder den fra Den franske revolutions proklamering af menneskerettighederne og republikken til Napoleon krones som kejser i Notre Dame af en modvillig pave. Fra Désirée som en lille uskyldig pige til en stor diplomat og dronning. Og fra uskyldig flirt til dyb og forpligtende kærlighed. Det er spændende at møde de historiske personligheder, Napoleon, Désirées første kærlighed, den elskelige, døve og geniale, synes Désirée, komponist Beethoven, den kloge Tallien, Jean-Baptiste Bernadotte osv. osv. Det er en historisk roman og en kærlighedsroman, og mange, mange læsere vil givetvis finde den lige så uimodståelig, sødmefyldt og historisk interessant, som undertegnede.


litteratursiden.dk

d. 1. juni 2002

af

af

Sanne Caft

d. 1. juni 2002

Désirée er ikke blot en ubetydelig pige fra det bedre franske borgerskab, med på de moderne tendenser og bader én gang om måneden; hun er en pige, som bliver forlovet med Napoleon Bonaparte. "Jeg tro...


Kristeligt dagblad

d. 16. sep. 1985

af

af

Vibeke Blaksteen

d. 16. sep. 1985