Bøger / skønlitteratur / digte

Desserten står på køl


Beskrivelse


Digte. 11 små forløb kædes sammen til et langdigt, hvor læseren inddrages i en bevidsthedsstrøm med et grumt og kalejdoskopisk billedsprog.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2017

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 20. mar. 2017

Digte, der med en en nihilistisk og satirisk tone skaber stærke og foruroligende associationer. Digtene danner et narrativt hele i 11 små kapitler. For læsere af eksperimentel og udfordrende poesi.

Digtene er grupperet i 11 kapitler og kan læses som et langdigt, hvor de enkelte digte og strofer kan læses sammenhængende tematisk. Digtene er stillet grafisk op på siderne og fremstår som små figurdigte, små dråber, i formationer med en midterstilling af versene, som Henrik Kabell også benyttede i sin seneste bog Eks helix.

Med 4 digtsamlinger bag sig, har Henrik Kabell givet lyd til en egenartet stemme i dansk lyrik. Ligesom med hans tidligere samlinger, besidder digtene her en umiddelbar uigennemskuelighed og kan være svære at afkode, men spørgsmålet er om det er nødvendigt? Kabell mestrer de ordkonstellationer, der giver stor lyrisk intensivitet og fremdrift, ordene står "Som små sorte højskaftede/manikere der flakker hen/over bogside i buer af triumf" for at citere digteren selv. Digtene kan minde om cut-up digte i sin abrupte form og ved genlæsninger, og gerne højtlæsninger, begynder teksten at åbne sig og et omrids træder frem, figurer viser sig gentaget og en historie fyldt med satirisk gru udfoldes.

Man kan genfinde noget af den samme hermetiske tilgang i Morten Chemnitz, Mikkel Thykier, Peter Vind Huss og Peder Frederik Jensens poetiske tekster.Informationer og udgaver