Bøger / faglitteratur til børn

Destination - rummet


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2017

af

af

Stine Bille

d. 21. aug. 2017

I denne fagbog kan du udforske det ydre rum sammen med et hold astronauter. Opdagelsesrejsen fører dig gennem vores solsystem, og videre ud til galakser i hele verdensrummet. For 10-14-årige.

"Destination - rummet" er en fagbog som består af 20 dobbeltopslag med forskelligt fagligt indhold om rummet. Bogen starter med en beskrivelse af "Big Bang". Herefter tager bogen læseren på en rejse gennem rummet sammen med fem tegneserieastronauter. De fem astronauter går igen på hvert opslag, og via forskellige faktabokse på opslagene, får læseren mange faktaoplysninger om emnet. Der er opslag om fx galakser, sorte huller, solsystemet, stjerner, månen og solen. Der er også opslag om mere fysiske emner som fx tyngdekraft, lys, jordens magnetfelt og atmosfære samt opslag om rumrejser og rumforskning.

Bogen har rigtig mange lærerige faktuelle oplysninger om rummet. De bliver næsten alle beskrevet i forskellige faktabokse, og kommer derfor ikke i en naturlig rækkefølge. Bogen er illustreret med tegninger, hvilket er lidt ærgerligt, når man ved hvor mange fantastiske billeder, der findes fra rummet.

Der findes rigtig mange fagbøger om rummet fx På opdagelse! - solsystemetRummet!. En anden stor opslagsbog kunne fx være Rummet!Der findes rigtig mange fagbøger om rummet fx På opdagelse! - solsystemet. En anden stor opslagsbog kunne fx være .


Weekendavisen

d. 8. sep. 2017

af

af

Jens Olaf Pepke Pedersen

d. 8. sep. 2017