Bøger / faglitteratur

Det autentiske : fortællinger om nutidens kunstbegreb


Beskrivelse


Bogens gennemgående tema er et forsøg på at knytte forståelsen af kunst sammen med begrebet det autentiske, idet forfatteren ser det som en del af den ideologi, der de sidste 200 år har været en del af et kunstbegreb.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2012

af

af

Jette Andreasen

d. 17. apr. 2012

Æstetiske teorier er vigtige redskaber for kunsthistorikere og andre kunstprofessionelle samt studerende. Her er vi ude i et særligt hjørne af disse teorier, og skønt skrevet i et tilgængeligt sprog er niveauet akademisk.

Jørgen Dehs er filosof, ansat ved Arkitektskolen i Aarhus. Bogens gennemgående tema er et forsøg på at knytte forståelsen af kunst sammen med begrebet det autentiske, idet forfatteren ser det som en del af den ideologi, der de sidste 200 år har været en del af et kunstbegreb. Indledningsvis defineres begrebet, og et citat fra Søren Kierkegaards dagbøger starter den undersøgelse, som fører gennem de store filosoffers æstetiske betragtninger fra bl. a. Kant til Adorno, Heidegger, Benjamin og Barthes.

Jørgen Dehs har tidlige skrevet Æstetiske teorier, 1984. Hverken der eller i andre bøger om æstetik af de i bogen omtalte teoretikere ses det autentiske udfoldet. Temaet er således en ny indgangsvinkel.

En akademisk indføring i æstetiske teorier på tværs med fornyende udgangspunkt i begrebet det autentiske.


Kristeligt dagblad

d. 24. sep. 2012

af

af

Asger Brandt

d. 24. sep. 2012


Weekendavisen

d. 27. apr. 2012

af

af

Henrik Dahl

d. 27. apr. 2012


K & K

Årg. 41, nr. 116 (2013)

af

af

Jørn Erslev Andersen

Årg. 41, nr. 116 (2013)