Bøger / skønlitteratur / roman

Det bedste til mig og mine venner


Beskrivelse


Krimi hvor politiassistent Lars Winkler udnytter sit miljø- og lokalkendskab til at opklare sammenhængen mellem flere mord med linjer tilbage til et 70'er-kollektiv, Tivoli og Christiania fortalt til musik af især Gasolin.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2016

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 3. feb. 2016

Endnu en god historie fra København, hvor politiassistent Lars Winkler trækker på sin fortid i opklaringen af flere makabre mord i og omkring Tivoli.

Med tidsspring mellem 1970'erne og nutiden samt et par mellemliggende episoder følges nogle folk, der boede i kollektiv, da Gasolin 5 udkom (1975), og som stadig er forbundet med hinanden på forskellig vis, samt med Tivoli. Her dræbes først personalechefen, og flere mord følger efter. Herfra knyttes trådene sammen tilbage til kredsen omkring kollektivet og Christiania før og nu. Foruden de personlige vinkler i plottet, ender historien med at have politiske forbindelser til Christianias fremtid.

Igen en spændende bog fra Melander, og igen er plottets mange forskellige spor fra fortid og nutid knyttet godt sammen. Samtidig fortsætter de faste personer med at udvikle sig, og deres indbyrdes relationer ændrer sig, så bøgerne bør absolut læses i rigtig rækkefølge. Og igen spiller musikken en stor rolle - især Gasolins tekster og musik bl.a. i bogens titel.

Passer helt flot ind i serien af Jakob Melanders krimier. Jesper Steins bøger med Axel Steen har også københavnsk baggrund og en noget lignende personkreds. De to serier minder på flere måder meget om hinanden, og begge er rigtigt gode.


litteratursiden.dk

d. 1. apr. 2016

af

af

Arne Larsen

d. 1. apr. 2016

Herligt gensyn med politimanden Lars Winkler. Fjerde bind i serien er som vanligt en forrygende og velskrevet krimi. Fuldt på højde med de bedste fra udlandet. Jakob Melander tilhører en efterhånden ...


Jyllands-posten

d. 7. mar. 2016

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 7. mar. 2016


Berlingske tidende

d. 18. mar. 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 18. mar. 2016


Weekendavisen

d. 11. mar. 2016

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 11. mar. 2016