Bøger / skønlitteratur / roman

Det blinde punkt : krimi


Beskrivelse


En serie-voldtægtsmand er løs i København og Sverige, men drabsefterforsker Rebekka Holm tages af sagen, da en kendt socialrådgiver findes myrdet på Kastellet. Den myrdede er meget afholdt, og de få spor driver Rebekka og hendes partner til at grave dybere.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2010

af

af

Rikke Bruun

d. 5. aug. 2010

Danske krimiers læserskare er efterhånden blevet rigtig stor, og denne bog vil tiltale den del af skaren, som holder af en kvindelig hovedperson.

I 2009 debuterede journalisten Julie Hastrup med En torn i øjet. I Det blinde punkt følger vi igen drabsefterforskeren Rebekka Holm, som i mellemtiden har skiftet job fra rejseholdet til drabsafdelingen ved Københavns politi, hvor hun efterforsker en serie-voldtægtsmand. Hun tages imidlertid af sagen, da en kendt socialrådgiver findes myrdet på Kastellet. Rebekka og hendes nye partner Reza Aghajan må lede hos kolleger, indvandrere, familien og i fortiden, inden morderen findes. Imens efterforskes voldtægtssagerne i samarbejde med svensk politi, som har sager med samme DNA-spor. Privat kæmper Rebekka med at forene kærlighed og karriere. Forfatteren sætter igen fokus på kvindelige ofre og de valg, de tager i relation til mænd. Det blinde punkt har mere fokus på drabssagen end forgængeren, da Rebekka denne gang ikke er personligt involveret. Bøgerne kan læses uafhængigt, men Rebekkas udvikling følges bedst, hvis man læser bøgerne i rækkefølge.

Der er efterhånden udkommet rigtig mange danske og ikke mindst nordiske krimier med en kvindelig hovedperson fx Sara Blædels serie om Louise Rick og Anne Holts serie om Hanne Wilhelmsen.

En rigtig god krimi med en god spændingskurve og et plot, som ikke lige er til at regne ud. Et godt bud på en ny dansk krimiserie med Rebekka Holm i hovedrollen.


litteratursiden.dk

d. 21. sep. 2010

af

af

Merete Trap

d. 21. sep. 2010

Julie Hastrup er tilbage i en forrygende stil med fortsættelsen til bestsellerromanen 'En torn i øjet', som bringer hende op på niveau med de bedste kvindelige krimiforfattere for tiden. En varm somme...


Politiken

d. 2. okt. 2010

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 2. okt. 2010


Berlingske tidende

d. 10. sep. 2010

af

af

Mette Strømfeldt

d. 10. sep. 2010


Jyllands-posten

d. 9. sep. 2010

af

af

Nanna Frank Rasmussen

d. 9. sep. 2010


Kristeligt dagblad

d. 28. aug. 2010

af

af

Mie Petersen

d. 28. aug. 2010


Kristeligt dagblad

d. 6. nov. 2010

af

af

Mie Petersen

d. 6. nov. 2010