Bøger / skønlitteratur / roman

Det bliver et nej tak herfra : en satirisk krimi


Beskrivelse


Satirisk krimi, der spidder det danske musik- og mediemijø. En dommer fra et musiktalentshow bliver kidnappet. Kidnapperen kræver, at musiktalentshowet tages af sendefladen og erstattes af professionelle danske musikere, som viser hvad de kan.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. dec. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 22. dec. 2016

Spændende og velkomponeret krimi, der med satirens velgørende kraft spidder et dansk musik- og mediemiljø, som i romanen nok er fiktivt, men let genkendeligt med kommercielle kræfters buldren og omdiskuterede talentkonkurrencer. For dig som søger en krimi med spænding, humor og satirisk bid.

Leo, webredaktør på det danske musikblad "Beat", får at vide, at han er fyret i en besparelsesrunde, men at han som sidste opgave i sin 3. mdr. opsigelsesperiode skal interviewe Anders Gregorius. Gregorius er dommer i det populære musiktalentshow "Overnight Sensation", der ruller over skærmen på tv-stationen "Nationalradioen". Om Gregorius fortæller romanen fx: "Vi kommer ikke uden om, at Gregorius er en superstjerne, der gør både teenagepiger og pensionister våde i trussen." Leo får en ung kvindelig studerende, der arbejder i gratis praktik, med på opgaven. Men Gregorius dukker ikke op til den aftalte tid. Han er blevet kidnappet og "løsesummen" er, at det både elskede og hadede musiktalentshow "Overnight sensation" skal tages af sendefladen, og erstattes af et program, hvor danske professionelle musikere trykker den af. Ole Rosenstand Svidt er webredaktør på musikmagasinet Gaffa. Han debuterede med romanen Indbrud.

Velskrevet og underholdende satirisk krimi, der vækker refleksioner over virkelighedens musik- og mediemiljø.

En anden humoristisk og satirisk krimi fra musikmiljøet er Dødsens stille af Peder Bundgaard.


Jyllands-posten

d. 31. jan. 2017

af

af

Jon Helt Haarder

d. 31. jan. 2017