Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det brændende dokument


Beskrivelse


Krimi. Siri er med sin mor, Mia, i Venedig for at aflevere et gammelt dokument til museet. Det gamle papir handler om en århundrede gammel mordgåde knyttet til Foscari-familien. Dokumentet bliver stjålet umiddelbart efter at de har afleveret det.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2015

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 21. apr. 2015

Endnu en bog i serien "Siris utrolige historier" om pigen Siri og hendes spændende oplevelser i det historiske Venedig. Bogen er for børn på 9-12 år, også god til oplæsning fra 7-8 år.

Siri er med sin mor i Venedig for at aflevere et gammelt dokument til museet. Det handler om en meget gammel mordgåde. Dokumentet bliver stjålet, og en af Venedigs gamle kendte familier udsender trusler om hævn for et mord. Alt handler om det gamle dokument, som også viser sig måske at være brandbart eller giftigt. Siri kommer desuden på sporet af gåden om hendes egen far. Illustrationer i forskellige størrelser i farver, og i samme stil som i Døren til Dødsriget.

En spændende og underholdende krimi, som også er sjov. Der er både lidt skæg, især i farvetegningerne, og spænding, som findes i historien. Der er i bogen en fin Venedig-stemning med karneval og kanaler.

Om Venedig findes den mere konkrete og lidt sværere faglitterære rejsebeskrivelse Lavendel i Venedig.Denne bog kan være en fin skønlitterær optakt til en Venedig-tur. I bogens efterskrift fortæller forfatteren lidt om den gamle historiske sag, som historiens mystiske dokument handler om. Sagen er også temaet i en gammel opera af Verdi og et skuespil af Lord Byron.