Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det, der betyder alt


Beskrivelse


Det bliver svært for Oline, da Silja, den nye pige i klassen, møver sig ind ved Ebba - Olines bedste veninde. Hør om deres svære tid og kamp for at bevare venskabet. For alle fra 11 år, der gerne vil høre om heste og veninder i krise.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2022

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 16. sep. 2022

Det bliver svært for Oline, da Silja, den nye pige i klassen, møver sig ind ved Ebba - Olines bedste veninde. Læs om deres svære tid og kamp for at bevare venskabet. For alle fra 11 år, der gerne vil læse om heste og veninder i krise.

Jeg-fortælling om Oline og Ebba, der er bedste veninder. Silja er ny i klassen og holder sig lidt for sig selv. Hun bor på en stor fancy gård med heste. Silja inviterer Ebba på en ridetur, og Oline tager lidt anspændt med. Turen bliver en udfordring for de tre piger. Helt galt går det, da Oline får sin pony møvet ind mellem de to andre pigers ponyer på stien. Ebbas pony løber løbsk, og alt går galt. Pigerne skændes, og der er ikke tvivl om, de to er konkurrenter. Undervejs i deres søgning efter Ebba og ponyen, må de gennem mange strabadser og deres forståelse for hinanden styrkes. Omslaget, holdt i lyserødt og et brudt veninde-guldhjerte, signalerer kærlighed og venskaber. Lix er 17.

Velskrevet roman om tætte venskaber, der udfordres. Bogen er let at læse og læsepædagogisk bearbejdet. Den er for læsesvage i udskolingen eller trænede læsere tidligere. Som læser kommer du tæt på jeg'et og hendes inderste tanker, som mange vil kunne spejle sig i - frygten for at miste sin bedste ven.

Maria Sanko har skrevet Farlig fortid, der også drejer sig om venskaber og heste.