Bøger / faglitteratur / opskrifter

Det der virker : det bedste fra 5:2, stenalderkost, middelhavsdiæt, vegetarkost, syre/base-kost og LCHF


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2014

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 5. dec. 2014

Sundheds- og slankebog, som forener alle de nyeste og forskellige kostretninger i én bog. For dem, der ønsker en bog, som fortæller hvordan man bliver sund, stærk og slank.

Lene Rode er ernæringsrådgiver, og hun har specialiseret sig i sundhed, kost, motion og livsstil. Hun skriver bl.a. til Femina, Fit Living m.fl. og hun har sin egen blog om sund mad. Lene Rode har kigget på de forskellige aktuelle kostretninger, og ud fra dem har hun samlet det, som hun anser for bedst fra 5:2, stenalderkost, middelhavsdiæt, Low Carb High Fat, vegetarkost og syre-base-kost. Hendes udgangspunkt er at kosten skal være lækker, den skal være nem, hurtig og enkel, skal give energi og være så levende, økologisk og uforarbejdet som muligt. Forfatteren gennemgår de forskellige kostretninger og fortæller om, hvad hun synes er godt og mindre godt ved dem. Ud fra det præsenterer hun en lang række opskrifter til alle dagens måltider. Bogen afsluttes med en række enkle øvelser, som er muskelopbyggende og med en høj forbrænding.

En indbydende bog, som jeg tror vil passe mange af dem, som prøver de forskellige kostretninger. Opskrifterne er nemme at følge og ved hver er der nævnt hvilke af kostretningerne, der har inspireret til den enkelte opskrift.

Der findes selvfølgelig masser af bøger om de enkelte kostretninger, men ingen bog, hvor forfatteren har plukket i de enkelte kure, og medtaget det, som hun anser for det bedste.