Bøger / faglitteratur

Det, du ikke forstår, gør dig klogere : en samtalebog


Beskrivelse


Interview med Svend Brinkmann, Tor Nørretranders og Rane Willerslev af Frederik Lindhardt (f. 1989).

Tor Nørretranders (f. 1955), Rane Willerslev (f. 1971) og Svend Brinkmann (f. 1975) kaster sig ud i en fælles søgen efter at blive klogere på nutidens radikale tilstand. På tiden, tilliden og Trump. På fakta, fake news og frihed. På arbejdsliv, menneskeliv og død.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2018

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 15. okt. 2018

Svend Brinkmann, Tor Nørretranders og Rane Willerslev reflekterer i denne samtalebog over, hvad det vil sige at være menneske på tærsklen til en ny tidsalder. For samfundsinteresserede og et must for forfatternes mange læsere.

Forfatterne søger i fællesskab, men ud fra hver sit perspektiv, at blive klogere på tiden, vi lever i, på Trump, på arbejdsliv, menneskeliv, død, det liberale demokrati og meget mere. Udgangspunktet er en fornemmelse af, at vi befinder os i overgangen mellem noget, der var, og noget, der kommer. Vi kan ikke fortsætte med at leve som i industrisamfundet, hvor økonomien er målestokken for alt. Vi bliver nødt til at skabe et samfund, hvor nogen står uden for dette, hvor især forskere får mulighed for at fordybe sig i forskning og udvide muligheden for, hvad vi kan tænke. Inspirationen finder de bl.a. i jæger-samler-samfundet, som var det tidspunkt i vores historie, hvor der var størst lighed, og vi havde mest fritid. Måske kan dette, hjulpet på vej af den teknologisk revolution, inspirere os til at indrette vores samfund anderledes? Bogen er blevet til i samarbejde med Frederik Lindhardt.

Et stærkt trekløver af tidens faglitterære bestseller-forfattere tager på kompetent vis livtag med interessante fænomener og aktuelle problemstillinger og forsøger på sokratisk vis at komme til erkendelse om den radikale tid, vi lever i - og ikke mindst tiden der følger.

Tematisk beslægtet med forfatternes Gå glipSe fremTænk vildt, Se frem og Tænk vildtTematisk beslægtet med forfatternes Gå glip, og Tænk vildtTematisk beslægtet med forfatternes Gå glip, Se frem og .


litteratursiden.dk

d. 17. jan. 2019

af

af

Per Eilif Månson

d. 17. jan. 2019

Tre af tidens fremmeste debattører og forfattere har sat sig sammen for at diskutere livets store og små spørgsmål i berigende samtalebog. Med hver sit udgangspunkt: det humanistiske, det naturvidensk...


Politiken

d. 15. nov. 2018

af

af

Bettina Heltberg

d. 15. nov. 2018


Kristeligt dagblad

d. 3. nov. 2018

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 3. nov. 2018


Jyllands-posten

d. 25. nov. 2018

af

af

Henrik Jensen (f. 1947)

d. 25. nov. 2018


Berlingske tidende

d. 27. okt. 2018

af

af

Mikkel Andersson

d. 27. okt. 2018


Weekendavisen

d. 26. okt. 2018

af

af

Marta Sørensen (f. 1986)

d. 26. okt. 2018