Bøger / faglitteratur

Det du siger er du selv : en grundbog i skyggearbejde


Beskrivelse


Om hvordan man accepterer og forliger sig med de menneskelige træk (kaldet skyggesider) man normalt ikke vil være ved, og derigennem opnår et bedre liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juni 2017

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 22. juni 2017

Selvhjælpsbog skrevet af en psykolog om at forlige sig med sine skyggesider for derigennem at opnå et bedre liv. For voksne læsere med interesse for selvudvikling.

Bogen handler om de træk ved os selv vi ikke vil være ved - kaldet skygger. Forfatterens faglige fundament er Jung, Debbie Ford og Pernille Melsteds tænkning. Bogen er bygget op med korte kapitler, der indeholder mange citater fra mennesker, der har fundet hjælp i arbejdet med deres skygger, samt øvelser til læseren. Øvelserne skal munde ud i, at man accepterer sine skyggesider. Bogen slutter med en "dronningetest", hvor læseren skal svare på, om arbejdet med skyggerne har givet pote: Er man blevet oprigtig ligeglad med, hvad andre mener om en, eller er man afhængig af bekræftelse.

Letlæst og velskrevet bog, der er bygget op på en appellerende måde, der giver lyst til læsning. Balancen mellem eksempler, modeller og øvelser er fin. Forfatteren kommer selv ind på, at der er en del gentagelser - og det er rigtigt. Desuden pointerer forfatteren, at mange vil opfatte teorien om "skyggearbejde" som selvisk og egoistisk - og det er også korrekt. Bogen vil fungere godt som appetitvækker, men skal man til bunds i skyggearbejdet, vil den ikke kunne stå alene.

Forfatterens indføring i selvkærlighed kan være udbytterig sammen med skyggearbejdet: Boost din selvkærlighedElsk dig selv og bliv elsket. Det samme gælder Elsk dig selv og bliv elsketForfatterens indføring i selvkærlighed kan være udbytterig sammen med skyggearbejdet: Boost din selvkærlighed. Det samme gælder .