Bøger / skønlitteratur / roman

Det dybe net


Beskrivelse


I New York City hvirvles den private efterforsker Maxine Tarnow i 2001 ind i en kompleks sag om økonomisk svindel og internetsikkerhed. Den fører hende rundt i byen og til meget tvivlsomme miljøer og internettets dybeste afkroge.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. apr. 2015

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 7. apr. 2015

Forunderlig, fascinerende og kompleks roman for gode læsere af krævende historier. Interesse for New York, internet og teknologi vil være en fordel.

Scenen er New York City. Tiden er 2001 lige efter IT-boblen brast og samme år som attentatet på WTC. Den private efterforsker Maxine Tarnow hyres til at undersøge underlige transaktioner mellem tvivlsomme IT-firmaer og et sikkerhedsfirma. Hun hvirvles ind i et komplekst plot med mange deltagere som bl.a. IT-nørder, russiske banditter, svindlere, terrorister, agenter og mordere. Det fører hende bl.a. gennem NYCs distrikter og ind i internettets afkroge som fx titlens "Det Dybe Net", hvor det er svært at vurdere, om alt er virkeligt eller virtuelt.

Til tider surrealistisk, syret og fyldt med paranoia og til tider næsten poetisk og gribende, men altid fascinerende - og krævende læsning. Opmærksomhed er nødvendig for at fange alle nuancer i historien, som er fortalt i noget, der minder mig om gonzo-stilen. Ikke kun eller primært en krimi, men "bare" en god og fascinerende historie, et mørkt tidsbillede, et billede af en storby og af teknologien på den tid. Velskrevet i samme stil som Pynchons tidligere bøger.

Umiddelbart kan jeg ikke finde direkte sammenlignelige bøger ud over stilmæssigt med Pynchons øvrige bøger og Kerouac.


Berlingske tidende

d. 28. mar. 2015

af

af

Per Krogh Hansen

d. 28. mar. 2015


Kristeligt dagblad

d. 14. apr. 2015

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 14. apr. 2015


Standart

Årg. 29, nr. 2 (2015)

af

af

Tore Rye Andersen

Årg. 29, nr. 2 (2015)Informationer og udgaver