Bøger / skønlitteratur / roman

Det ender sådan her


Beskrivelse


Bruno har mistet sit job i finanskrisen og drager til Irland for at finde sig selv og sine irske rødder. Her møder han sin kusine, den reserverede Addie, der slikker sårene efter en grim ufrivillig abort og et brudt forhold.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2013

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 12. juni 2013

En medrivende roman med mange temaer, men først og fremmest er der tale om en kærlighedshistorie. Vil kunne formidles til læsere, primært kvinder, i alle aldre.

Bogen er en irsk debutroman af en i sit hjemland kendt tv-personlighed. Bogen udgives i mange lande og har vundet flere priser. I hovedrollerne ses den irske kvinde Addie og hendes familie, samt den fjerne amerikanske fætter Bruno. Addie passer sin far, der har brækket begge håndled, mens hun selv slikker sårene efter et grimt svigt fra sin ekskæreste og en ufrivillig abort, der nær havde kostet hende livet. Bruno har mistet sit job i Lehmann Brothers' fallit og beslutter sig for at indfri et løfte, givet til sin irske far på hans dødsleje, om at opsøge sine irske rødder. Bogen fletter mange temaer ind i den stormende kærlighedshistorie der udvikles, bl.a. læge/patient, singleliv/tosomhed, forældre/barn, finanskrisen, 11.september, identitet og rødder, kræft, svigt og kæledyr. Det hele serveres glidende, og der er ikke skjult noget mellem linjerne, men personerne er sympatiske og historien universel. De fleste vil nok knibe en tåre over slutningen.

I stil med landsmændene Cecilia Ahern og Maeve Binchy. Chick-lit uden shopping og glamour.

En medrivende, følelsesmættet roman med mange temaer, men først og fremmest en kærlighedshistorie. Har læsere (primært kvinder) i alle aldre og på alle biblioteker.