Bøger / skønlitteratur / roman

Det ene fra det andet


Beskrivelse


Krimi. I 1949 befinder privatdetektiven Bernie Gunther sig i München, hvor der hersker en kaotisk stemning. Han bliver opsøgt af en kvinde, hvis mand er forsvundet. Hun ønsker ikke at få ham tilbage, men vil have vished for, at han er død.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2007

Bred målgruppe. Oplagt for alle de som allerede har nydt de første 3 bind af forfatterens Berlin noir serien. Men kan også formidles til de som ikke normalt læser spænding.

Med Et tysk rekviem fra 1997 troede mange sikkert, at Berlin noir serien, havde fundet sin afslutning som en trilogi. Men heldigvis udvider forfatteren her til en kvartet, og seriens kvalitet har potentiale til mere. Hovedpersonen er atter den hårdkogte privatdetektiv Bernhard Gunther. En tysk pendant til Phillip Marlowe og Sam Spade, der bestemt ikke lader disse privatdetektiv-ikoner noget efter, når han kommer med en dejlig desillusioneret bemærkning, eller optrevler en kriminalsag i en verden af menneskelig grådighed ad libitum og kold kynisk korruption. I en sådan verden er tid og sted nu München 1949. Gunther bliver, som man også mindes det fra mange dage på fx Marlowes kontor, kontaktet af en kvinde, hvis mand er forsvundet. Manden er dog ikke hvem som helst, og selv Gunthers kyniske anti-helt attitude, hvor en vellykket sag som regel er den som giver flest D-mark, stilles på en prøve, da manden viser sig at være tysk krigsforbryder af absolut værste skuffe.

Kerr er især med denne serie i et atmosfærefyldt Tyskland, før, under og efter krigen, blevet sammenlignet med Welles eller Deighton, men Kerr er helt unik og original.

En fremragende fortsættelse af en kommende klassiker i krimilitteraturen.


Weekendavisen

d. 14. sep. 2007

af

af

Katinka Bruhn

d. 14. sep. 2007


Jyllands-posten

d. 7. sep. 2007

af

af

Jakob Levinsen

d. 7. sep. 2007