Bøger / skønlitteratur / roman

Det eneste rigtige


Beskrivelse


Marie banker på Ninas dør. I hånden har hun Ninas mands tegnebog og muligvis også hans barn i maven. Marie flytter ind hos parret og et psykologisk trekantsdrama begynder.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2014

af

af

Tina Schmidt

d. 7. okt. 2014

Bogen henvender sig til voksne læsere, især voksne med smag for den lille historie med meget fortolkning mellem linjerne.

Denne bog er Malene Ravns debutroman, der med psykologisk og ordknap præcision beskriver en ægteskabelig kamp fra skiftevis to ægtefællers synsvinkel. Det er ikke en handlingsmættet roman, men nærmere et kammerspil, hvor handlingen og den stadig tilspidsende stemning skal læses mellem linjerne. Nina har lige fået at vide, at hun ikke kan få børn, da en ung pige står ved hendes fordør med mandens tegnebog og et billede af hende selv. Pigen viser sig at være gravid, muligvis med hendes mand. Den unge pige, Marie, flytter ind hos de to og et stille, olmt og sindssygt, psykologisk drama tager sin begyndelse. Nina er draget af Marie og hendes graviditet, mens Niels forsøger at flygte fra at skulle mande sig op til sit ansvar, men er hun i virkeligheden deres ansvar?.

Jeg erindrer ikke at have læst noget lignende på dansk.

Vanvittigt koncis med skarpe iagttagelser om psykologien bag et trekantsdrama/kammerspil.


litteratursiden.dk

d. 18. dec. 2014

af

af

Jan Michael Johansen

d. 18. dec. 2014

Grumt betændt psykologisk drama om en mand, hans kone og den unge, gravide elskerinde, som flytter ind. Og så flytter manden ud. Et af goderne ved at anmelde for Litteratursiden er, at man oftest ende...


Berlingske tidende

d. 11. okt. 2014

af

af

Søren Kassebeer

d. 11. okt. 2014


Jyllands-posten

d. 8. okt. 2014

af

af

Christian Møgeltoft

d. 8. okt. 2014


Information

d. 17. okt. 2014

af

af

Tue Andersen Nexø

d. 17. okt. 2014


Kristeligt dagblad

d. 1. nov. 2014

af

af

Daniel Øhrstrøm

d. 1. nov. 2014


Weekendavisen

d. 10. okt. 2014

af

af

Lars Bukdahl

d. 10. okt. 2014