Bøger / faglitteratur

Det enkle liv : skridt på vejen mod selvforsyning


Beskrivelse


Forfatteren beretter om sin tilværelse på landet, hvor han og familien bestræber sig på at føre et enkelt liv, hvor selvforsyning er central. Om at lave egen æblecider, holde gæs, høste med en le, bygge et drivhus mm.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 16. maj 2011

Jeg tror på en pæn stor målgruppe til bogen ikke mindst inspireret af tv-serien Bonderøven, hvor Frank Erichsen er hovedperson. Indeholder naturligvis også meget inspiration til dem, som har ægte mod på praktisk selvforsyning.

At Frank Erichsen er entusiastisk er ingen som har set blot et enkelt klip af den populære tv-serie "Bonderøven" i tvivl om. Og netop den "lige-ud-ad-landevejen" smittende passion for det man kan og gør, skinner tydeligt igennem denne flotte bog. Og flot er den billedmæssigt, hvor fotografen Sofie A. Klougart eminent klikker kameraet. Det gør bogen til en indbydende bladrebog. Og Frank Erichsens kone, Theresa Jessing, bidrager med fine arbejdstegninger. Men bogen er så meget mere end en bog, man blot bladrer igennem. FE har mange tankevækkende overvejelser omkring livet og selvforsyning. Ligesom de "bonderøve" som magter det, eller måske rettere de som tør, og de som har viljen til at lære det, får meget praktisk inspiration. Et eksempel er bogens kapitel om det at slå hø og kunsten at bruge en le. Her har Theresa Jessing fx lavet en arbejdstegning af FE i gang med at opbygge en gammeldags høstak. Tjah, og "jow" måske, skal man overveje at afbestille maskinstationen til årets høslæt?.

Ikke andre så praktisk direkte bøger om det selvforsynende liv på landet, men lidt i samme stil som Skrivers Når byfolk flytter på landet, 2010.

Jeg tror på en pæn efterspørgsel, og bogen kan bruges på de fleste biblioteker.