Bøger / faglitteratur / samtaler

Det er aldrig for sent


Beskrivelse


Skuespilleren Ghita Nørby (f. 1935) og roseneksperten Torben Thim fortæller om genopbygningen af Ghitas have, om livslyst og om de tanker, det fremkalder at skulle starte på noget nyt i en sen alder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2015

af

af

Rikke Bruun

d. 16. nov. 2015

Ghita Nørbys have bliver fuldstændig ødelagt, da stormen Bodil raser i 2013. I denne samtalebog fortæller hun og Torben Thim om genopbygningen af haven, om livslyst og om de tanker, det fremkalder at skulle starte på noget nyt i en sen alder. For alle haveelskere og fans af Ghita Nørby.

Da stormen Bodil lægger sig, er Ghita Nørbys have fuldstændig forandret. Hvad der før var en smuk rosenhave, er nu skæmmet af væltede graner, og meget er revet op med rode. Sammen med rosenekspert og forfatter Torben Thim beslutter Ghita at genopbygge haven, selvom tankerne, om det mon er for sent at gå i gang med noget så stort i en alder af 80 år, spøger. Hendes tidligere have havde formet sig over næsten 30 år, mens denne nye have skulle opbygges helt fra bunden, hvilket gav mulighed for en gennemgribende nytænkning af havens opbygning. Undervejs har Ghita og Torben mange samtaler om haver, livet, alder og vilje, og med deres forskellige syn på havelivet, kommer de vidt omkring med emner som historiske haver, havens betydning for os mennesker og naturens plads i haven. Bogen er gennemillustreret fotos af haven under opbygningen.

En dejlig livsbekræftende samtalebog om Ghitas have, og hvad den betyder for hende som menneske krydret med anekdoter om haver og deres mennesker.

I Ghitas roser, 2011, fortæller Ghita Nørby og Torben Thim om Ghitas have og deres fælles passion for roser.