Bøger / faglitteratur / roman

Det er aldrig for sent : om kærlighed og sex, ulykke og lykke


Beskrivelse


Psykologen og sexologen Sanne Neergaard (f. 1947) fortæller om sit turbulente liv og de problemer, hun gennem tiden har hjulpet så mange andre med at løse. Hun har nemlig selv oplevet jalousi, ensomhed, utroskab og mindreværd på tæt hold. Og hun har mærket den seksuelle frigørelse på egen krop - med både glæder og sorger til følge.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2009

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 30. okt. 2009

For biografilæsere og for dem, der ínteresserer sig for kvindehistorie i nyere tid.

Bogen er skrevet i samarbejde mellem den kendte sexolog og en journalist. Sidstnævnte indleder med et forord ligesom veninden Jane Aamund. Sanne Neergaard fortæller om sin opvækst som tilbageholdende mobbeoffer. Som 18-årig kommer hun i huset hos skuespilleren Preben Neergaard og udvikler et forhold til den meget ældre mand. Vi følger S.N. gennem dette ægteskab og flere andre forhold, hendes faglige baggrund flettes naturligt ind i den biografiske fortælling, hvilket giver en dybere klangbund for den ret så lystige beretning om de løsslupne 60'ere og 70'ere med utroskab, kvindelejr, orgasmejagt og de lidt oversete børn. Bogen er letlæst og velskrevet i en kvik tone, læsevenlig sats. Omslaget viser en storsmilende S.N., indrammet af syrenbusk og bh - et lidt pudsigt, men blikfængende foto.

Lillys Danmarkshistorie og Bente Hansens erindringer er nærliggende sammenligninger.

Underholdende, selvbiografisk tour de samliv, set og oplevet af sexologen S.N. siden barndommen i 50'erne, op gennem de eksperimenterende 60'ere og 70'ere og nutiden, hvor børnebørn er kommet til. En personlig beretning om et spændende og livligt kvindeliv med faglig fundering i psykologien, der giver et godt indtryk af periodens skiftende normer på det erotiske og samlivsmæssige område. Fortællingen om den kendte skuespillerægtemands brogede kærlighedsliv er en bonus for de mere sladderbevidste.


Politiken

d. 10. apr. 2010

af

af

Christian Graugaard

d. 10. apr. 2010