Bøger / faglitteratur til børn / ordsprog

Det er bare noget man siger


Beskrivelse


25 af de mest kendte talemåder bliver forklaret med betydning, oprindelse, et eksempel på brugen og nogle steder et forslag til, hvad man kan sige i stedet for.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2017

af

af

Karsten Boll

d. 8. dec. 2017

Vores sprog er fyldt med underlige udtryk, som de voksne går og siger hele tiden. Nu kan du blive klogere på, hvad mor egentlig mener, når hun for eksempel siger, at far "trækker torsk i land". For 10-13 år.

25 af de mest kendte talemåder bliver forklaret med betydning, oprindelse, et eksempel på brugen og nogle steder et forslag til, hvad man kan sige i stedet for. Til hvert udsagn hører en tegning af Peter Lundqvist. Udsagnene er bl.a. "at købe katten i sækken", "at have skudt papegøjen", "der er ugler i mosen" og "sælg ikke skindet, før bjørnen er skudt".

Der er mange gode forklaringer på, hvad de enkelte udtryk betyder - og ligeledes er der mange gode forklaringer på, hvilke udsagn man kan bruge i stedet for. Et enkelt sted - "sælg ikke skindet, før bjørnen er skudt" - passer de andre forslag til, hvad man kan sige (sætte tæring efter næring - slå ikke større brød op, end du kan bage) ikke særlig godt.

Styr på ordsprog og talemåderSå er den ged barberetTjek på talemåder, Så er den ged barberet og Tjek på talemåder er andre gode materialer om talemåderStyr på ordsprog og talemåder, og Tjek på talemåder er andre gode materialer om talemåderStyr på ordsprog og talemåder, Så er den ged barberet og er andre gode materialer om talemåder.